ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων ως ιδρυτικού μέλους στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας του ΣΒΑΠ

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (26/7/2023) η συμμετοχή του Δήμου Βριλησσίων ως ιδρυτικού μέλους στην Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας για τη χρήση του νέου εργαλείου ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών – της ονομαζόμενης Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας (Κ.Α.Ε.).

Με την απόφαση αυτή, που εντάσσεται σε ένα ευρύ πλάνο δράσεων του Δήμου Βριλησσίων για την ενεργειακή βιωσιμότητα, η ενεργειακή μετάβαση της πόλης προχωρά σταθερά μπροστά. Υλοποιώντας το νέο συνεταιριστικό μοντέλο που αξιοποιεί τον εικονικό συμψηφισμό παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας για είκοσι (20) έτη επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας.

Στόχος των Κοινότητας Ανανεώσιμης Ενέργειας (ΚΑΕ), τη σύσταση των οποίων στηρίζουμε μέσω της ενεργής συμμετοχής μας στη Δ.Σ. και την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ – ΟΤΑ21), είναι η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, η αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και η προώθηση της ενεργειακής βιωσιμότητας.

‘Εξελισσόμαστε διαρκώς και πρωτοπορούμε, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Και θα συνεχίσουμε’, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης

Show More

Related Articles

Back to top button