ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Συμμαχία Πράσινο – Μωβ: Οι πρώτες 100 υποψηφιότητες της για τις εκλογές

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα 100 ονόματα υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το Πράσινο & Μωβ φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην Ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πρόδωσαν και εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Έσπειραν τη διχόνοια, το φόβο, την ανασφάλεια, το ψέμα, την ανισότητα, τον ρατσισμό. Πούλησαν και λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια των πολιτών. Ήρθε πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ.

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν: δύο πρώην ευρωβουλευτές Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος. Ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα.

Το Πράσινο & Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη δυναμική οικονομία για όλους και όλες. Να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προστασία και του κλίματος και της φύσης. Την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.
Συνεπικεφαλής στο Πράσινο & Μωβ είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής, που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος, που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα).

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες της Αττικής
Α’ Αθηνών
Γραμματικογιάννη Βασιλική, συνεπικεφαλής, δημοσιογράφος περιβαλλοντικών θεμάτων
Στροβολίδου Ηλέκτρα, συνταξιούχος μηχανικός, ενεργή στο γυναικείο κίνημα, τα κινήματα πόλης και ελεύθερων χώρων
Βάλτσικ Βιολέττα, δικηγόρος, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων
Πετεινάκη Μαρία, αρχιτέκτονας, ακτιβίστρια σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και οικοφεμινισμού
Κουτσούμπα Χριστίνα, ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών (ΕΜΠ), Ph.D in Medical Image Processing (Imperial College, Harvard University), ερευνήτρια
Μίχας Παναγιώτης, υπεύθυνος καταστήματος βιολογικών προϊόντων
Αγγελοπούλου Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος, ηθοποιός, βίγκαν ακτιβίστρια
Ξεσφίγγης Νικόλαος, διευθυντής στον τομέα των logistics

B’ Βόρειος Τομέας Αθηνών
Κουγιουμτζόπουλος Χάρης, δημοσιογράφος Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κωστάκος Γιώργος, διεθνολόγος, Ph.D διεθνείς σχέσεις, πρώην στέλεχος του ΟΗΕ σε θέματα διεθνών σχέσεων, κλιματικής αλλαγής, βιωσιμότητας, ειρηνικής επίλυσης διαφορών
Γιόκαρης Γιώργος, αρχιτέκτονας μηχανικός (ΕΜΠ)
Λεβαντής Λευτέρης, δικηγόρος – περιβαλλοντικό δίκαιο
Σαραντοπούλου – Νίκης Γιάννα, ακτιβίστρια περιβαλλοντικών θεμάτων, γραφίστρια
Πρωτοψάλτη Αναστασία, εκπαιδευτικός, εμπειρογνωμόνων για θέματα νεολαίας
Πλειώνη Ζηλφίδου Άννα, φωτογράφος, βίγκαν ακτιβίστρια
Μανούσου Μαργαρίτα, δημοσιογράφος, στέλεχος τουριστικού τομέα
Φαμπρικέζη Θεοδώρα, στέλεχος ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας
Χουτοπούλου Αναστασία, αρχιτέκτονας

Β3’ Νότιος Τομέας Αθηνών
Χρυσόγελος Νίκος, πρώην ευρωβουλευτής ΠΡΑΣΙΝΟΙ/EFA, πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών, χημικός – περιβαλλοντολόγος, στέλεχος κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης
Φουρναράκης Νίκος, οικονομολόγος – επιχειρηματίας, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας
Βουγέση Νταϊάνα, επιχειρηματίας
Παλτόγλου Ασημίνα, επιχειρηματίας στον τομέα της διατροφής

Β2’ Δυτικός Τομέας Αθηνών
Τζώρτζου Μυρτώ, δημοσιογράφος, petpet.news, βίγκαν ακτιβίστρια

Α’ Πειραιώς
Σκούρτα Μαρία Αστραδενή, ψυχολόγος, βίγκαν ακτιβίστρια
Γιόκαρη Ειρήνη, σκηνοθέτης
Καλαποθαράκος Νίκος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟΙΖΩ, ενεργός σε θέματα βιολογικής γεωργίας, εκδότης του περιοδικού “Βιοκαλλιέργειες” και της εφημερίδας “Φωνή της Μάνης ”

Β’ Πειραιώς
Καραμπάτος Ηρακλής, Δρ. Θεολογίας, δημοσιογράφος, ιστορικός
Κοντός Θωμάς (Πιέρο), φοιτητής, βίγκαν ακτιβιστής

Α’ Ανατολικής Αττικής
Αργυρόπουλος Αλέξανδρος, πολιτικός μηχανικός – ελεύθερος επαγγελματίας
Μουρκάκος Θεοχάρης (Χάρης), ιδιωτικός υπάλληλος – γενικός διευθυντής Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ Α.Α.Ν.ΕΛ. Α.Μ.Κ.Ε.
Αλιγιζάκη Πηνελόπη, ιδιωτική υπάλληλος, εμψυχώτρια ΑΜΕΑ, τραγουδίστρια
Βακαλοπούλου Βαφάκου Σοφία, μουσικός, βίγκαν ακτιβίστρια
Καλαφατάκης Κωνσταντίνος, ιατρός, επίκουρος καθηγητής Ιατρικών Νευροεπιστημών Queen Mary University of London.

Show More

Related Articles

Back to top button