ΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Πώς ήξερε η Τράπεζα της Ελλάδος την απόφαση του Αρείου Πάγου νωρίτερα;

Στο γεγονός της ασυνήθιστα γρήγορης απόφασης του Αρείου Πάγου υπέρ των funds για τους πλειστηριασμούς και στο δημοσίευμα που εμπλέκει τον γιο του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, με εταιρείες που διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια», έρχεται να προστεθεί η βεβαιότητα της Τράπεζας της Ελλάδος για την κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πριν καν αυτό συγκληθεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «αφωνία» της Τράπεζας της Ελλάδος στα όσα επανειλημμένα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός.

Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές δηλώσεις του, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τι έπεται της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις έχει πει, μεταξύ άλλων:

«Αν ένας δανειολήπτης προσφύγει με ανακοπή κατά του προγράμματος πλειστηριασμού στην Αθήνα, παίρνει δικάσιμο το 2028 και παίρνει πρωτοδίκη απόφαση μετά από τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβάνεστε πόσο πιο γρήγορα πήραν απόφαση τα funds. Στις 26 Ιανουαρίου δικάστηκε στον Άρειο Πάγο, στις 30 Ιανουαρίου έκλεισαν οι φάκελοι, ήταν περίπου 2.000 σελίδες, και 65 αρειοπαγίτες πρόλαβαν σε εννέα ημέρες να διαβάσουν τα υπομνήματα και να καταλήξουν σε απόφαση.

Λίγο πριν συνεδριάσει ο Άρειος Πάγος, η Τράπεζα της Ελλάδος, το επίσημο έντυπό της, δηλαδή η “Νομισματική Έκθεση”, έλεγε ότι αυτό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου, του τμήματος που “έβαζε φρένο” στα funds, οσονούπω θα διευθετηθεί. Τώρα, πώς η Τράπεζα της Ελλάδος ήξερε τι θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος λίγες μέρες μετά, αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Στουρνάρα, όχι εμένα».

Show More

Related Articles

Back to top button