ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Συγκέντρωση για να κατωχυρωθεί νομικά ο όρος “γυκαικοκτονία” χθες στο Σύνταγμα με αφορμή την Καρολάιν

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, το βράδυ του Σαββάτου, από γυναικείες οργανώσεις, με αφορμή τη στυγνή δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, και με αίτημα να κατοχυρωθεί νομικά τώρα ο όρος «γυναικοκτονία».

Οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μαύρα ρούχα και άναψαν κεριά, ενώ κρατούσαν πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν: «Καμία άλλη δολοφονημένη», «Οι γυναικοκτόνοι έχουν τα κλειδιά του σπιτιού μας», «Τα σώματά μας τα ορίζουμε εμείς».

Εφ.Συν. / Εύα Παπαδοπούλου

Το Ελληνικό Δίκτυο για τη Φεμινιστική Απεργία εκτιμά ότι πρόκειται για ένα ψυχρό έγκλημα, που επιβιώνει πως ένα από τα κύρια κίνητρα που υποκινούν τους άνδρες να σκοτώσουν, είναι οι προσπάθειες για τον έλεγχο και την κατοχή/κυριότητα των γυναικών, σύμφωνα με τη θεωρία «του ιδιόκτητου θηλυκού», που ενισχύει και αναπαράγει την πατριαρχία.

Εφ.Συν. / Εύα Παπαδοπούλου

Η Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ψήφισε το νόμο για τη συνεπιμέλεια «που θα άφηνε στα χέρια του δολοφόνου ένα παιδί, που μετατρέπει τα διαζύγια σε ατελείωτες δικαστικές αντιπαραθέσεις, στήριξε το συνέδριο της υπογονιμότητας που ήθελε τις γυναίκες μηχανές αναπαραγωγής».

Η νέα κινητοποίηση οργανώνεται μετά τη χθεσινή πορεία από αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό σύνθημα «Για την Καρολάιν και την κάθεμία, αγώνες συνεχώς για την ελευθερία». Νωρίτερα, μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων διαμαρτυρήθηκαν στην Καμάρα κατά της έμφυλης βίας και μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς.

Πηγή: efsyn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button