ΔήμοιΜαρούσιΝέαΕιδήσεις

ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: “Καταστρατηγούν τη ΣΣΕ των σχολικών καθαριστριών με πρόσχημα τις εκλογές”

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου καταγγέλλει την «απαράδεκτη» όπως τη χαρακτηρίζει απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρουσίου να προχωρήσει «στην καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις σχολικές καθαρίστριες».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ «η δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρουσίου, με πρόφαση την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 21 Μαΐου, βάζει τις σχολικές καθαρίστριες να δουλέψουν 7 1/2 ώρες από 6 ώρες και 20 λεπτά που είναι το ωράριό τους βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

«Το ζήτημα της εφαρμογής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αφορά όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως σχέσης ή μορφής εργασίας και τώρα θα πρέπει να αντιδράσουμε. Όπως δουλεύουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να δουλέψουν και οι σχολικές καθαρίστριες» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου και προσθέτει:

«Καλούμε έστω και τώρα τον δήμαρχο Αμαρουσίου να προχωρήσει σε ορθή επανάληψη της απόφασης σεβόμενος τη ΣΣΕ και να αφαιρέσει μια ώρα από το ωράριο των σχολικών καθαριστριών την Κυριακή 21 του Μάη. Καλούμε όμως και όλους τους συναδέλφους στις εκλογές της 21ης του Μάη να μαυρίσουν όλα αυτά τα κόμματα που τα προηγούμενα χρόνια μαύρισαν τις ζωές μας. Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε, όπως λέει και ο λαός μας. Να μη μασήσουν από επίδοξους σωτήρες. Σωτήρας είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους».

Show More

Related Articles

Back to top button