ΔήμοιΤέχνεςΗράκλειοΨυχαγωγίαΝέαΕιδήσεις

“ΣΤΙΧΟΣ… ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”: Διαδικτυακό εργαστήρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής

Στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής καλώντας τα παιδιά της πόλης να πάρουν και αυτά μέρος.

Συγκεκριμένα, για να τιμήσει την σημειολογική, φετινή επέτειο, η Εθνική Βιβλιοθήκη οργανώνει μια σειρά από δράσεις με τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821» στις οποίες μπορούν συμμετέχουν παιδιά από 10 έως 14 ετών για να μελετήσουν πτυχές της ιστορίας της χώρας μας στην αρχή της δημιουργίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Πρώτη δράση ο «Στίχος…. Ελεύθερος», ένα διαδικτυακό εργαστήρι αφιερωμένο στα γράμματα στην εποχή της Επανάστασης, ξεκινώντας από τον εθνικό ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, και εξετάζοντας σημαντικές φυσιογνωμίες της περιόδου καθώς και την αξία της λογοτεχνίας. Στο τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα, αποτυπώνοντας τις δικές τους ιδέες.

Όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στην δράση και να γνωρίσουν την ιστορία του 1821 μέσα από αυτό τον διαφορετικό τρόπο, μπορούν να το κάνουν έως την Παρασκευή 14 Μαΐου συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής που θα βρουν ΕΔΩ και στέλνοντάς την στο mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης library@iraklio.gr.

Με την εγγραφή τους θα τους σταλούν οδηγίες συμμετοχής και σύνδεσης στο εργαστήρι.

Tags
Show More

Related Articles

Close