ΚοινωνίαΒριλήσσιαΠεριβάλλονΝέα

Στην ανακύκλωση των κομμένων μαλλιών των κομμωτηρίων, προχωρά ο Δήμος Βριλησσίων

Σε συνεργασία με ελληνική start up φοιτητών

Ξεκινά το νέο καινοτόμο πρόγραμμα του Δήμου Βριλησσίων, στον τομέα της ανακύκλωσης.  Σε συνεργασία με την start-up “Hearthy”, που δημιούργησαν νέες φοιτήτριες και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προχωρά στην αξιοποίηση των κομμένων μαλλιών των κομμωτηρίων, για την παραγωγή οικολογικού λιπάσματος.

Κάθε κομμωτήριο, αλλά και κάθε πολίτης, με τη συγκατάθεσή του, θα μπορεί να δίνει τα κομμένα μαλλιά (χωρίς χημικές βαφές), για ανακύκλωση, αντί αυτά να καταλήγουν στα σκουπίδια, συμβάλλοντας έτσι έμπρακτα στην προοπτική μιας κοινωνίας με μηδενικά απορρίμματα και στην προσπάθεια του Δήμου Βριλησσίων να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της Ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Βριλησσίων έχει ξεκινήσει την αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς όλες τις επιχειρήσεις κομμωτηρίου της πόλης μας, καλώντας τες να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και να συγκεντρώνουν τα κομμένα μαλλιά σε ξεχωριστές σακούλες, τις οποίες θα παραδίδουν στη Hearthy, κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού.

«Η συνεργασία Δήμου Βριλησσίων και της “Hearthy” σηματοδοτεί άλλη μια συμβολική και ταυτόχρονα ουσιαστική πράξη για την προστασία του περιβάλλοντος και την συνεισφορά στην νεανική επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης.

Η start-up φοιτητών “Hearthy”, η οποία υποστηρίζεται από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ, έχει αναπτύξει μέθοδο για την αξιοποίηση των ανθρώπινων, κομμένων μαλλιών για τη δημιουργία ενός λιπάσματος, φιλικού προς το περιβάλλον, μέσω της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Τα ανθρώπινα μαλλιά έχουν υψηλή περιεκτικότητα αζώτου σε ποσοστό 16%, καθώς αποτελούνται πρωτεΐνες, θείο, άνθρακα και άλλα 20 συστατικά, απαραίτητα για την υγιή, μακροχρόνια ανάπτυξη των φυτών.

Πληροφορίες στο hearthy.info@gmail.com και στo https://www.facebook.com/hearthyfertilizers  ή τηλεφωνικά στο 6976819473.

Show More

Related Articles

Close