ΠολιτικήΓιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

“Στα μαχαίρια” Σταθούλης- Ενωμένο Μαρούσι για το ακίνητο της Οδού Πλαστήρα

Η απάντηση του αντιδήμαρχου Οικονομικών στις κατηγορίες Καραμέρου για την δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου σε υπάλληλου του Δήμου

Κόντρα έχει ξεσπάσει για άλλη μια φορά ανάμεσα στην διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και την παράταξη “Ενωμένο Μαρούσι”, με τους δεύτερους να φέρνουν και πάλι στην επιφάνεια την παράνομη διαχείριση του ακινήτου της Οδού Πλαστήρα.

Σύμφωνα με την παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, από την Παρασκευή 9/10/2020, με εντολή του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διαβιβάστηκε προς τον Δήμο Αμαρουσίου η αναφορά (από 31/8/2020) του συνδυασμού, που αφορά στην παράνομη διαχείριση του ακίνητου ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Πλαστήρα 43 Α.

Ειδικότερα, το Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση

“Θυμίζουμε πως από τις αρχές Ιουνίου το Ενωμένο Μαρούσι, ανέδειξε την παράτυπη δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού ακινήτου σε υπάλληλο του Δήμου επί τριετίας. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, όπως και του γεγονότος πως ο Δήμος Αμαρουσίου κατέβαλλε επί πολλούς μήνες τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου, η δημοτική αρχή απέστειλε προς τον υπάλληλο εξώδικο, με το οποίο του ζητούσε να αποχωρήσει από το ακίνητο, επιβεβαιώνοντας την παράτυπη παραχώρηση του ακινήτου.

Χρειάστηκαν ακόμα τρεις μήνες και μία ακόμα ανακοίνωση της παράταξής μας ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπάλληλος του Δήμου Αμαρουσίου να αποχωρήσει.

Ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει επαρκώς και τεκμηριωμένα στις αιτιάσεις της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι έως τις 29/10/2020.

  1. Καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει για ποιο λόγο ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου κ. Σταθούλης στις 7/2/2020 και ενώ ήξερε πως ο υπάλληλος κατοικούσε στο ακίνητο βεβαίωνε εγγράφως ότι το διαμέρισμα Γ2 που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Πλαστήρα 43 Α στο Μαρούσι, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου και χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του.
  2. Καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει με ποια απόφαση και τίνος οργάνου ο Δήμος πλήρωνε τα έξοδα κοινοχρήστων του ακινήτου επί πολλούς μήνες.
  3. Καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να εξηγήσει πώς γίνεται να παραχωρείτε δωρεάν δημοτικό ακίνητο σε ιδιώτη, χωρίς τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων και των υπηρεσιών του.

Αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον τις έγγραφες απαντήσεις του Δήμου, όπως και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους αυτής της αδιαφανούς προνομιακής μεταχείρισης ιδιώτη, που αυταπόδεικτα προκάλεσε απώλεια εσόδων για τον Δήμο μας.”

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου, Σπύρος Σταθούλης, με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξηγήσεις για το εν λόγω ακίνητο και τη χρήση του έχουν δοθεί πολλάκις. Έχουν διατυπωθεί λεπτομερώς στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι ενέργειες αυτής της δημοτικής αρχής για την προάσπιση της δημοτικής περιουσίας.

»Είναι πλέον φανερό, πως η αντιπολιτευτική ένδεια της παράταξης “Ενωμένο Μαρούσι” την οδηγεί στην αναμόχλευση συνεχώς των ίδιων θεμάτων και στην κουραστική παραπληροφόρηση.

»Δεν θα την ακολουθήσουμε. Η απάντησή μας βρίσκεται στην υλοποίηση του τεχνικού μας προγράμματος, που κάθε μέρα ξεδιπλώνεται σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου και στην πολιτική μας βούληση να πετυχαίνουμε σκοπούς οικονομικούς και παράλληλα να διεκδικούμε τα μεγάλα έργα που θα κάνουν την πόλη μας ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο, με τον πολίτη πρωταγωνιστή».

Show More

Related Articles

Back to top button