ΠολιτικήΕιδήσεις

Στέφανος Κασσελάκης: ο 35χρονος απόδημος έρχεται με φόρα και αμερικάνικο αέρα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενας 35χρονος εφοπλιστής και επιχειρηματίας έρχεται να ταράξει τα νερά στις υποψηφιότητες για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσει δυναμικά την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζει στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο 35χρονος επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνας του εξωτερικού και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.
 Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Μαθηματική Βαλκανιάδα Νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος Κασσελάκης εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του – τότε – γερουσιαστή, Τζο Μπάιντεν, για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στην Ουάσινγκτον.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει οτι έχει κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική με τον σύντροφό του Τάιλερ Μάκμπεθ και σχεδιάζουν να κάνουν παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως το στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνει παιδιά και οικογένεια που όμως δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα».

Ο ίδιος χρησιμοποιεί τη δύναμη των social media και ιδιαίτερα του TikTok όπου τοποθετείται σε θέματα της επικαιρότητας.

Show More

Related Articles

Back to top button