ΚόσμοςΝέαΕιδήσεις

Σοβαρή προειδοποίηση προς όσους έχουν λογαριασμό Gmail

Η Google έχει εκδώσει μια προειδοποίηση που αφορά οποιονδήποτε έχει λογαριασμό Gmail, καθώς κυκλοφορεί μια νέα απάτη μέσω email.

Η κυβερνοεπίθεση χρησιμοποιεί την επωνυμία της Google και ξεκινά με μια γραμμή θέματος που γράφει “Διαδικτυακό πρόγραμμα επιβράβευσης”. Οι χρήστες που ανοίγουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνονται ότι υπόκεινται σε ανταμοιβή καθώς μόλις έκαναν την αναζήτηση νο. 18,25 δισ. στο Google.

Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Συγχαρητήρια! Είστε ο τυχερός χρήστης του Google! Κάθε 10 εκατομμύρια αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο, θα ανακηρύττουμε έναν τυχερό χρήστη για να στείλουμε ένα ευχαριστήριο δώρο. Είστε ο τυχερός χρήστης!”.

Όσοι λαμβάνουν το μήνυμα στη συνέχεια προτρέπονται να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο για να διεκδικήσουν το έπαθλο. Ωστόσο, αυτός είναι ένας τρόπος για τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή χρημάτων και προσωπικών στοιχείων. Η Google προτρέπει τους χρήστες της να παραμείνουν σε επαγρύπνηση όταν ελέγχουν τα εισερχόμενά τους και αναφέρουν οτιδήποτε ύποπτο.

“Είναι πιθανό το αναδυόμενο παράθυρο να σας ζητήσει επίσης να εισαγάγετε το email σας ή άλλα προσωπικά στοιχεία. Η Google δεν προσφέρει αυθόρμητα βραβεία σε αυτήν τη μορφή και δεν θα κερδίσετε βραβείο συμπληρώνοντας την έρευνα ή καταχωρώντας τα προσωπικά σας στοιχεία. Κλείστε το αναδυόμενο παράθυρο και μην εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία.”, αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στη σελίδα της με συμβουλές για τους χρήστες της.

Παράλληλα, η Google έχει μοιραστεί μερικούς Χρυσούς Κανόνες που περιλαμβάνουν:

Πάρτε τον χρόνο σας – Οι απάτες συχνά έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν την αίσθηση του επείγοντος. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε ερωτήσεις και να το σκεφτείτε καλά.

Επιτόπιος έλεγχος – Κάντε την έρευνά σας για να ελέγξετε ξανά τις λεπτομέρειες που λαμβάνετε. Έχει νόημα αυτό που σου λένε;

Σταμάτα! Μη Στείλεις – Κανένα αξιόπιστο πρόσωπο ή πρακτορείο δεν θα απαιτήσει ποτέ πληρωμή ή τα προσωπικά σας στοιχεία επί τόπου.

Πηγή: techblog.gr

Show More

Related Articles

Back to top button