ΚόσμοςΕιδήσεις

Σκύλοι έσωσαν τα αφεντικά τους απο χιονοστιβάδα

Χαρη στα γαυγίσματα των σκύλων που καλούσαν για βοήθεια σώθηκαν οι δύο εγκλωβισμένοι

Για άλλη μια φορά, η αγάπη των σκύλων αποδεικνύεται το ισχυρότερο φυσικό φαινόμενο.

Δυο άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν από χιονοστιβάδα στα βουνά της Ελβετίας σώθηκαν χάρη στα γαβγίσματα των σκύλων τους, που δεν σταμάτησαν να καλούν σε βοήθεια.

Τελικά, τα σκυλάκια κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή περαστικών που κατάφεραν να ανασύρουν τους δύο εγκλωβισμένους ορειβάτες, σύμφωνα με την υπηρεσία αεροδιακομιδών Rega, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση την Κυριακή.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε το ζευγάρι που διέσχιζε ορειβατικό μονοπάτι στην Κοιλάδα του Αβέρ στη νοτιοδυτική Ελβετία, κοντά στα ιταλικά σύνορα και στα δυτικά του Σεντ Μόριτζ, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

«Οι σκύλοι τους, που δεν θάφτηκαν κάτω από το χιόνι, τράβηξαν την προσοχή γαβγίζοντας δυνατά», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Οι σκύλοι τράβηξαν την προσοχή μιας ομάδας περιπατητών στο χιόνι που βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση εντός της κοιλάδας, όμως δεν είχαν δει τη χιονοστιβάδα».

Περίπου 15-20 λεπτά μετά τη χιονοστιβάδα, η ομάδα των πεζοπόρων βρέθηκε στο σημείο. Το μόνο πράγμα που ήταν ορατό εκτός από τους σκύλους, ήταν το χέρι ενός από τα θύματα που είχαν θαφτεί στο χιόνι. Το άλλο άτομο είχε θαφτεί ολοκληρωτικά, σύμφωνα με τη Rega. Και οι δύο ανασύρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι και με ήπια υποθερμία. Ελικόπτερο της Rega τους μετέφερε στη συνέχεια σε νοσοκομείο.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από Guardian

Show More

Related Articles

Back to top button