ΘέατροΝέαΕιδήσεις

«Σιωπή» των RootlessRoot: Ένας κόσμος αφιερωμένος στη σιωπή και στη δύναμή της στην Πειραιώς 260

Το έργο «Σιωπή» των RootlessRoot παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 στις 3 και 4 Ιουλίου στην Πειραιώς 260.

Αν κάτι έχει βάναυσα εκδιωχθεί από τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας, αυτό είναι η σιωπή. H πανταχού παρούσα καταιγιστική ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί ακατάπαυστη φασαρία. Και μαζί με τη σιωπή φαίνεται να χάνεται η δυνατότητα ακρόασης. Τι είναι όμως η σιωπή; Τι διαστάσεις μπορεί να λάβει;

Στο τελευταίο τους έργο οι RootlessRoot δημιουργούν έναν κόσμο αφιερωμένο στη σιωπή και στη δύναμή της. Εξερευνούν ένα άγνωστο σύμπαν όπου η σιωπή επικοινωνεί με όσους την αφουγκράζονται, με όσους συνδιαλέγονται μαζί της και αξιοποιούν αυτό που τους προσφέρει. Η σιωπή αντιμετωπίζεται ως μια απόλυτη συνθήκη που φέρνει τους συμμετέχοντες σε αυτή αντιμέτωπους με το μυστήριο του εαυτού τους αλλά και του κόσμου.

Άλλοτε ως τόπος στοχασμού, κριτικής σκέψης και ανάμνησης και άλλοτε ως τόπος πίστης, προσευχής και συνάντησης με το θείο, η σιωπή γίνεται ο χώρος για την κίνηση πριν από την κίνηση πριν από την πράξη.

Αντλώντας υλικό από τη φιλοσοφία, τη θεολογία, την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική, η ομάδα ερευνά τη συνθήκη της σιωπής ως μέσο αυτογνωσίας και βιώματος του κόσμου. Η κινητική έρευνα, μέσα από αυτοσχεδιασμούς και ασκήσεις, θα προσδιορίσει το χορογραφικό υλικό και τα θεατρικά στοιχεία της παράστασης.

Λίγα λόγια για το grape – Greek Agora of Performance 

Το grape – Greek Agora of Performance αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με σκοπό τη συστηματοποίηση της προβολής των Ελλήνων καλλιτεχνών στη διεθνή σκηνή Θεάτρου και Χορού, δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους σε εκπροσώπους διεθνών Φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς διευθυντές πολιτιστικών φορέων του εξωτερικού. Στο πλαίσιο της πλατφόρμας παρουσιάζονται 14 νέα έργα σε δύο περιόδους: 3 – 8 Ιουλίου & 18 – 22 Ιουλίου.

Το grape απευθύνεται εξίσου στο ευρύ κοινό και είναι μέρος του συνολικού καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Οι παραστάσεις που περιλαμβάνει είναι προγραμματισμένες και σε άλλες ημερομηνίες, εκτός της χρονικής διάρκειας της πλατφόρμας.

Cover photo ©Elina Giounanli

Συντελεστές

Σύλληψη – Χορογραφία: Λίντα Καπετανέα, Jozef Fruček

Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μαντζούκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Πάρις Μέξης

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέγια Παπαγεωργίου

Σχεδιασμός φωτισμού: Περικλής Μαθιέλλης

Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία: Χρήστος Παραπαγκίδης

Επιστημονικός συνεργάτης: Κώστας Βραχνός

Επιμέλεια κειμένων: Ιωάννα Νασιοπούλου

Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Ηλιάννα Σκουλάκη

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Aλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Γιώργος Δερέσκος, Αναστάσης Καραχανίδης, Μαρία Μπρέγιαννη, Χρήστος Στρινόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Polyplanity Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου, Βίκυ Στρατάκη

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, RootlessRoot

Εισιτήρια

Τιμές:

Διακεκριμένη Ζώνη: 25€

Ζώνη Α: 5€ – 20€

Ζώνη B: 5€ – 15€

Προπώληση: aefestival.gr & viva.gr

Πηγή: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button