ΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

ΣΕΗ: 48ωρη απεργία για τους ηθοποιούς – Συγκέντρωση αύριο (2/2) στην Πλ.Συντάγματος

Προειδοποιητική 48ωρη απεργία ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη 1/2, τα μέλη του ΣΕΗ, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη, στην Πλατεία Συντάγματος.

Η κινητοποίηση γίνεται με την στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.).

Αιτήματα της πανακαλλιτεχνικής κινητοποίησης είναι η απόσυρση ή η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, η ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και η ενίσχυση της δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχουν ανακοινώσει ότι θα υποβάλλουν την παραίτησή τους εάν δεν τροποποιηθεί, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, το προεδρικό διάταγμα.

Να σημειωθεί, πως χθες (31/1) έπειτα από την ανακοίνωση ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε «διορθωτική» τροπολογία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος κατήγγειλε εμπαιγμό καθώς όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «η τροπολογία αυτή όχι μόνο δεν θεραπεύει τα προβλήματα που δημιουργεί το ΠΔ 85/2022, αλλά καταργεί και τα εναπομείναντα δικαιώματα των καλλιτεχνών».

Show More

Related Articles

Back to top button