ΠολιτισμόςΤέχνεςΕιδήσεις

Πτωχεύει το διάσημο “Cirque du Soleil” εξαιτίας της πανδημίας!

Μετά τις απολύσεις 3.500 εργαζομένων σειρά είχε η αίτηση πτώχευσης

Αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού, η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε το διάσημο σε όλο τον κόσμο τσίρκο Cirque du Soleil στο Λας Βέγκας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ κατηγόρησε για την πτώχευσή της την «τεράστια διαταραχή και το αναγκαστικό κλείσιμο των σόου ως αποτέλεσμα της πανδημίας» και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της, με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των εταιρειών private equity.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής σόου, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των “O”, “Michael Jackson One” και “The Beatles LOVE”.

Η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να «υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil», ανέφερε στην ανακοίνωση. Η Cirque «πνίγεται» σε χρέος σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα. Αυτό γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Στον απόηχο της κρίσης που έχει εισέλθει η εταιρεία έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.

«Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil ήταν ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός», δήλωσε ο Daniel Lamarre, Διευθύνων Σύμβουλος του Cirque du Soleil Entertainment Group. «Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των σόου μας λόγω του Covid-19, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας».

ΠΗΓΗ: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button