Αυτοδιοικητικές εκλογέςΑγία ΠαρασκευήΕκπαίδευσηΔημοτικά

Πρώτο κουδούνι για την νέα σχολική χρονιά μαζί με μηνύματα από τις υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις ενόψη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Παρόντες όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Το «πρώτο κουδούνι» ήχησε στα σχολεία, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που διεκδικούν τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής ήταν παρόντες για να ευχηθούν καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους των μαθητών!

Τα δικά τους μηνύματα έστειλαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τον Γιάννη Σταθόπουλο επικεφαλής της «Νίκης Πολιτών» να αναφέρει ότι “εξαίρεση θλιβερή είναι η περιοχή της Θεσσαλίας που τα Σχολεία, μετά τις μεγάλες καταστροφές των βροχοπτώσεων, θα καθυστερήσουν να ανοίξουν”.

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε τα εξής:

“Ένα νέο ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό μα συνάμα συναρπαστικό, ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Ευχόμαστε σε όλες/ους καλή αρχή, υγεία, δύναμη και δημιουργία. Εξαίρεση θλιβερή η περιοχή της Θεσσαλίας που τα Σχολεία, μετά τις μεγάλες καταστροφές των βροχοπτώσεων, θα καθυστερήσουν να ανοίξουν. Από την θέση της Δημοτικής αρχής 2014-19 με σχεδιασμένη, επίμονη και αποτελεσματική δουλειά και σε άμεση συνεργασία με τη Σχολική κοινότητα πετύχαμε να δώσουμε λύσεις σε μικρά και μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις χρόνια προβλήματα των σχολείων μας όλων των βαθμίδων, με έργα που άλλαξαν την εικόνα τους.

Μέσα σε αυτά που πετύχαμε, το νέο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αγίας Παρασκευής, ένα υπερσύγχρονο σχολείο 11.000τμ, πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με όλες τις απαραίτητες υποδομές. Επίσης μετά από σωστή προετοιμασία πετύχαμε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δημοπράτηση από τις ΚΤΥΠ, του 14ου Νηπιαγωγείου στα Πευκάκια, το οποίο ήδη λειτουργεί. Επόμενος στόχος όλων μας, είναι η δημιουργία Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο προς απαλλοτρίωση οικόπεδο των πρ. Εκπαιδευτηρίων Μακρή, στον Τσακό.  Ωστόσο τα Σχολεία απαιτούν καθημερινή έγνοια και φροντίδα για να λειτουργούν αξιοπρεπώς και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς εκκρεμούν και προκύπτουν νέα προς επίλυση προβλήματα. Θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων με σχέδιο, έργα και παρεμβάσεις για τη στήριξή και τη βελτίωση της Δημόσιας Παιδείας”.

Show More

Related Articles

Back to top button