Ζητείται ΠαρόνΕιδήσεις

Πρόστιμο 300 ευρώ σε εθελοντή αιμοδότη επειδή πήγε να δώσει αίμα!

Π. Παπανικολάου: "Από δω οι Άνθρωποι, κι από εκεί τα ανθρωποειδή"

Εθελοντής αιμοδότης φόρεσε τη μάσκα του, έστειλε το sms για τη μετακίνησή του και κίνησε να πάει στο νοσοκομείο της Νίκαιας για να δώσει αίμα. Στην επιστροφή του από το Νοσοκομείο σε έλεγχο που έγινε στο τρόλει από την αστυνομία ο ίδιος εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε τόσο το sms  που είχε στείλει όσο και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του. Ανέφερε μάλιστα πως μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Νίκαιας προς απόδειξη των λεγομένων του. Όπως φάνηκε οι εξηγήσεις του αυτές δεν φάνηκαν αρκετές. Το όργανο της τάξης στάθηκε ανένδοτο και του έκοψε το πρόστιμο. Το γεγονός μετέφερε ο κ. Πάνος Παπανικολάου, γιατρός στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του σε κοινωνικό δίκτυο:

Άνθρωποι και ανθρωποειδή –

Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϋ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν. Όμως έπεσε στην περίπτωση : οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϋ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά” : σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ. Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϋ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.
Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα.
Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.
Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Δείτε την ανακοίνωσή του ΕΔΩ
Show More

Related Articles

Back to top button