ΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΔημοτικάΕιδήσεις

Πρόσκληση πολιτών σε τηλεδιάσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Φιλοθέης- Ψυχικού

Σκοπός η βελτίωση και η εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης των πολιτών

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού προσκαλεί τους πολίτες σε νέα θεματική τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια του Α΄ Κύκλου Διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι το Στρατηγικό Σχέδιο με ορίζοντα δεκαετίας που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου με γνώμονα την εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης. Το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης. Στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Διαβούλευσης, ο Δήμος προέβη το προηγούμενο διάστημα στη διεξαγωγή τριών θεματικών τηλεδιασκέψεων, αντί δια-ζώσης συναντήσεων λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία έλαβε χώρα την Τρίτη 14/07/2020, ώρα 10:00-13:00, κλήθηκαν να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι φορείς διακυβέρνησης, οι τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές, φορείς μεταφορικού έργου, καθώς και εκπρόσωποι των όμορων δήμων.

Στη δεύτερη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 15/07/2020, ώρα 18.00-21.00, κλήθηκαν να συμμετάσχουν φορείς πολιτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων, ενώσεις ποδηλατιστών και πεζών, φορείς που εκπροσωπούν ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες, φορείς εκπαίδευσης, αλλά και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην τρίτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/7/2020, ώρα 18.00-21.00, κλήθηκαν να συμμετάσχουν φορείς άμεσης επέμβασης και διασφάλισης της ασφάλειας και της υγείας στον Δήμο, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας, φορείς που έχουν αναγνωριστεί ως       σημαντικοί πόλοι έλξης και γένεσης μετακινήσεων για το Δήμο, καθώς επίσης και πολίτες των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.

Για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή φορέων και πολιτών, ο Δήμος διοργανώνει πρόσθετη τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 08/09/2020 και ώρα 18:00, στην οποία καλούνται να λάβουν μέρος φορείς, καθώς επίσης και πολίτες που ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά στο Σχεδιασμό και δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στις τηλεδιασκέψεις που διεξήχθησαν τον Ιούλιο.

Η τηλεδιάσκεψη με μέγιστη διάρκεια 2 – 2,5 ώρες, θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε θα πρέπει να αποστείλετε σχετικό αίτημα στα ακόλουθα Ε-mail: eleni.triantafyllopou@lever.grm.solomou@0177.syzefxis.gov.gr ώστε σας σταλεί σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος και αναλυτικές οδηγίες.

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Διαβούλευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για:

• Τη φύση του ΣΒΑΚ, τα στάδια εξέλιξης και τους τρόπους εμπλοκής φορέων και πολιτών στο Σχεδιασμό

• Την υφιστάμενη κατάσταση κινητικότητας στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού όπως αυτή έχει καταγραφεί μέσα από μετρήσεις πεδίου, την επεξεργασία κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών, αλλά και από τα αποτελέσματα έρευνας ερωτηματολογίων πολιτών και φορέων

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καταγράψουν τις απόψεις τους αναφορικά με τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που σχετίζονται με την κινητικότητα στο Δήμο, αλλά και να τοποθετηθούν αναφορικά με το όραμα και τις προτεραιότητες του Σχεδίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του ΣΒΑΚ και την μέχρι τώρα πορεία εξέλιξης του Σχεδίου παρέχονται στην ιστοσελίδα:

https://svak-philothei-psychiko.com

Όσοι/ες μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει απόψεις τους, η ενεργή εμπλοκή σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να διασφαλιστεί και μέσω της συμπλήρωσης σχετικού ερωτηματολογίου στον παράκατω σύνδεσμο:

Συμμετέχω στο Σχεδιασμό- Ερωτηματολόγια Πολιτών

Σύμφωνα με τον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλης σημασίας για να μπορέσει ο Δήμος να δημιουργήσει ένα λειτουργικό Σχέδιο που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται σε αυτόν αποτελεσματικά και υπεύθυνα.

“Γίνετε κι εσείς σύμμαχοι στην προσπάθεια του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού!”

Show More

Related Articles

Back to top button