ΕργασίαΚηφισιάΔήμοιΕιδήσεις

Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς

Με επιτυχία συνεχίζεται η υλοποίηση του 3ου κύκλου του Προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, ενώ την εποπτεία  του Προγράμματος έχει αναλάβει η Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Νίνα (Ασπασία) Βλάχου σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρία PRISMA CONSULTING.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν τα έξι πρώτα Επιχειρηματικά Εργαστήρια τα οποία, παρακολούθησαν στελέχη από τις επιχειρηματίες ομάδες (startup) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και στελέχη από υφιστάμενες επιχειρήσεις του Δήμου που ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της επιχειρηματικότητας και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σχετικά με λογιστικά – φορολογικά και νομικά θέματα, εργαλεία διαχείρισης χρόνου, marketing και διαχείριση social media, ανάλυση επιχειρηματικού πλάνου και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση των υπολοίπων έξι (6) επιχειρηματικών εργαστηρίων, κατά τα οποία οι συμμετέχοντες από τις startup θα ενημερωθούν και εκπαιδευτούν σε θέματα κατάρτισης Business Plan, τεχνικές παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας (Pitching) και μεθοδολογίας εκπόνησης του Business Model Canvas. Μέσα από τη διαδικασία αυτή οι συμμετέχοντες  θα ολοκληρώσουν την τεκμηρίωση της επιχειρηματικής τους ιδέας καθώς και την παρουσίασή της στο κοινό κατά την τελική διαγωνιστική διαδικασία από την οποία θα προκύψουν, κατόπιν αξιολόγησης, οι νικητές του 3ου κύκλου του Προγράμματος και θα λάβουν χρηματικά έπαθλα χορηγίας της τράπεζας Eurobank.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Επιχειρηματικότητας του Δήμου στο 2132007224, mmaraki@kifissia.gr ή με την Prisma Consulting στο 2107717900, info@prismaconsulting.gr.

Show More

Related Articles

Back to top button