ΠολιτικήΓιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΜαρούσιΔημοτικάΕιδήσεις

#Ενωμένο Μαρούσι: “Η αδιαφάνεια, η έπαρση & η οικογενειοκρατία είναι πολύ κακοί σύμβουλοι”

Συνεχίζεται η κοντά μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης του Δήμου Αμαρουσίου #Ενωμένο Μαρούσι με επικεφαλής τον Γιώργο Καραμέρο με αφορμή την παράνομη κοπή πεύκων στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου την περασμένη εβδομάδα.

Μετά από ένα μπαράζ δηλώσεων και κατηγοριών ο ένας προς τον άλλον, η παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι επανέρχεται, κατηγορώντας τη διοίκηση Αμπατζόγλου για αδιαφάνεια και οικογενειοκρατία και ζητώντας από την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής  επιτροπής κ. Βλάχου να ενημερώσει δημόσια τους Δημότες για το ακριβές ύψος του ποσού απευθείας αναθέσεων στις οποίες έχει προχωρήσει σε αυτά τα δύο χρόνια της θητείας της το πλαίσιο της σχολικής επιτροπής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Με αφορμή την παράνομη κοπή πεύκων στο 1ο Νηπιαγωγείο του δήμου Αμαρουσίου, στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, το ακριβοπληρωμένο μεν, μέτριας αποδόσεως δε, γραφείο τύπου του δημάρχου εξέδωσε για ακόμα μία φορά, υβριστική ανακοίνωση (γιατί απαντήσεις δεν έχουν) στις καταγγελίες της δημοτικής μας παράταξης, που ξεχειλίζει από έπαρση και αλαζονεία, δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής του κ. Αμπατζόγλου.

Πληροφορούμε, λοιπόν,  με επιμονή τους συμπολίτες μας, πως ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας και έως σήμερα, σε κάθε ευκαιρία η δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται την περιορισμένη λογοδοσία (τηλεσυνεδριάσεις, απουσίες υπαλλήλων, δημοτικά συμβούλια χωρίς δημότες, υπερ-αρμοδιότητες επιτροπών κλπ) που της εξασφαλίζουν οι κυβερνητικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και ασχημονεί έναντι της λαϊκής εντολής των δημοτών, της νομιμότητας αλλά και του ταμείου της πόλης.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα ανατίθενται με διάφορα προσχήματα, νομιμοποιητικές διαδικασίες παρακάμπτονται με θύμα τη διαφάνεια που αγνοείται στο Δήμο Αμαρουσίου τόσο σήμερα όσο και τα τελευταία 20 χρόνια.

Καλό θα ήταν  λοιπόν η σημερινή δημοτική αρχή να παραδεχτεί (τις επανειλημμένες παράνομες κοπές δέντρων) με παρρησία την προβληματική διαδικασία, να αναλάβει και να αποδώσει τις ευθύνες κυρίως στην πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής  επιτροπής κ. Βλάχου.

Αναμένουμε δε, επί τη ευκαιρία από την κυρία Βλάχου να ενημερώσει δημόσια τους Δημότες για το ακριβές ύψος του ποσού απευθείας αναθέσεων στις οποίες έχει προχωρήσει σε αυτά τα δύο χρόνια της θητείας της το πλαίσιο της σχολικής επιτροπής. Για να δούμε ποιος “πονά” περισσότερο. Το Ενωμένο Μαρούσι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου σας, που επιτελεί το ρόλο μιας θεσμικής αντιπολίτευσης ή η τσέπη των δημοτών;

Κύριε Αμπατζόγλου, η αδιαφάνεια, η έπαρση, η αλαζονεία και η οικογενειοκρατία είναι πολύ κακοί σύμβουλοι για οποιονδήποτε αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά ως αιρετός. Αποτελούν ύβρη προς την κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

Η δημόσια διοίκηση έχει κανόνες λειτουργίας και διαδικασίες. Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, πολύ περισσότερο του Δημάρχου, συγγενών, φίλων και δημοτικών συμβούλων της διοίκησης.

Εάν νομίζετε πως θα παρακάμπτετε τις υπηρεσίες του δήμου και το θεσμικό τους ρόλο όπως και τις διαδικασίες που απαιτούνται για οποιαδήποτε πράξη, σύντομα θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση να απολογηθείτε για αυτές σας τις ενέργειες.

Και τώρα, εκδώστε άλλη μία από τις υβριστικές σας ανακοινώσεις αλλά πείτε μας και τον λογαριασμό (κ. Βλάχου για αρχή) που πληρώνουμε όλες και όλοι.

Show More

Related Articles

Back to top button