Δήμοι

Περιφέρεια Αττικής: Έκτακτη σύσκεψη για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων

Νέα δεδομένα στη συμπεριφορα των δασικών κοιτών λόγω των πυρκαγιών

Εκτακτη σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Αττικής υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, τα μέτρα και οι δράσεις που απαιτούνται για τα έργα ορεινής υδρονομίας, τις ορεινές κοίτες των ρεμάτων και τις λεκάνες απορροής. Στόχος η καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, με αφορμή τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι πυρκαγιές.

Τα μέτρα πρόληψης, ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και συνολικά η θωράκιση από πλημμυρικά φαινόμενα ήταν τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Κατά την εισήγηση του ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεχή επαγρύπνηση. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε εντολή να καθαρίζονται σε καθημερινή βάση από τα συνεργεία της Περιφέρειας όλα τα ρέματα υψηλής επικινδυνότητας και να εντατικοποιηθεί η εκτέλεση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων καθώς και η ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών. Όπως ανέφερε, λόγω και των πυρκαγιών έχει αλλάξει πλέον η συμπεριφορά των δασικών κοιτών, εστίασε στην ανάγκη να γίνει επεξεργασία των νέων δεδομένων και να υπάρξει αναπροσαρμογή μελετών και έργων, όπου απαιτείται.

Show More

Related Articles

Back to top button