ΗράκλειοΕιδήσεις

Πορτοκαλί… φωτίστηκε το δημαρχείο Ηρακλείου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Συμμετοχή στην πρωτοβουλία του ελληνικού SDG17

Σε χρώμα πορτοκαλί, το επίσημο χρώμα για τον συμβολισμό του μηνύματος κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, φωτίστηκε στις 25 Νοεμβρίου το δημαρχείου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ανήμερα της σχετικής Παγκόσμιας Ημέρας.

Ο Δήμος συμμετείχε σε ακόμα μια δράση – πρωτοβουλία που οργάνωσε το ελληνικό τμήμα του δικτύου SDG17 προκειμένου όλοι μαζί, οι δήμοι της χώρας, να φωνάξουν δυνατά πως η βία κατά των γυναικών, σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν είναι αποδεκτή στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

«Το μήνυμα πρέπει να ακουστεί δυνατά και καθαρά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που, λόγω των συνθηκών αυτοπεριορισμού στα σπίτια μας, παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και, κυρίως, βίας κατά γυναικών. Και αυτά είναι μόνο εκείνα που καταγράφονται, που οι γυναίκες βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν. Υπάρχουν πολλαπλάσιες που δέχονται βία και φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια. Αυτό το νόημα έχει η συμβολική μας κίνηση. Να στείλουμε το μήνυμα ότι καμία δεν είναι μόνη, καμιά μας δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει…», σχολιάζει η Μαίρη Ιγγλέση, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον Πολιτισμό.

Show More

Related Articles

Back to top button