ΔημοτικάΠεντέληΕιδήσεις

Πολίτες Βόρειας Αθήνας: “Το Μπόμπολα να παραμείνει νοσοκομείο”

Ψήφισμα στο Avaaz.gr

Καμπάνια για ψήφισμα στο avaaz.gr σχετικά με την επαναλειτουργία της πτέρυγας “Μπόμπολα” των νοσοκομείων “ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ” δημιούργησαν οι “Πολίτες της Βόρειας Αθήνας” εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους προς τον Δήμο Πεντέλης και την Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά τα αιτήματα και οι ενστάσεις έχουν ως εξής:

Πολίτες της Βόρειας Αθήνας
Την ώρα που λόγω της πανδημίας αναδεικνύεται  όσο ποτέ η ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) με αύξηση των δαπανών για επαρκώς στελεχωμένες υγειονομικές δομές και παροχή απαραίτητων υπηρεσιών στους πολίτες.

Αντίθετα, εν μέσω πανδημίας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πεντέλης από κοινού με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, επιχειρούν να επιβάλλουν επιπλέον εμπόδια στην προοπτική επαναλειτουργίας της πτέρυγας Μπόμπολα των νοσοκομείων “ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ” στα Μελίσσια.

Πριν από 6 μήνες μεθοδευόταν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η μεταφορά στην πτέρυγα Μπόμπολα ανήλικων μεταναστών και προσφύγων.

Η Δήμαρχος τότε αντιδρούσε σε αυτήν την προοπτική, δήθεν υποστηρίζοντας την παραμονή του χώρου ως Νοσοκομείου, επενδύοντας κυρίως σε ξενοφοβικά ανακλαστικά.

Τώρα επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στέγασης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ενώ μπορούν να επιλεγούν άλλες υποδομές του Δήμου για το σκοπό αυτό.

Αντικειμενικός στόχος είναι να εθιστεί η κοινωνία στην αποδοχή της πολιτικής επιλογής της Ν.Δ για αποδυνάμωση του ΕΣΥ, που έκλεισε το Νοσοκομείο το 2013 με απόφαση του – και τότε και τώρα – υπουργού της, Άδωνι Γεωργιάδη, προς ενίσχυση φυσικά της ιδιωτικής Υγείας.

Πολίτες της Βόρειας Αθήνας
Αρνούμαστε την οριστική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας της πόλης μας.

Καταγγέλλουμε
 την αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πεντέλης, που για μια ακόμη φορά επιχειρεί να θυσιάσει έναν Νοσοκομειακό χώρο, τόσο απαραίτητο για τους πολίτες των Δήμων της Βόρειας Αθήνας.

Απαιτούμε το Μπόμπολα να παραμείνει νοσοκομείο και να λειτουργήσει άμεσα, εντασσόμενο εκ νέου στο ΕΣΥ

Show More

Related Articles

Back to top button