ΥγείαΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

ΠΟΕΔΗΝ για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας: Αύξηση – κοροϊδία

Η αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας δεν καλύπτει τους εργαζόμενους και απέχει από τις προτάσεις που είχαν κάνει στην αρμόδια επιτροπή τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στο Υπουργείο Οικονομικών είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους μέσα από τον διπλασιασμό και την επέκταση και στις άλλες ειδικότητες του εν λόγω επιδόματος «ως έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στον ηρωισμό και την αυτοθυσία που επιδείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας».

«Οι αυξήσεις όμως από 0 ευρώ έως 50 ευρώ το μήνα (νοσηλευτικό προσωπικό) που αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δεν μας καλύπτουν. Είναι κοροϊδία. Η ακρίβεια τσακίζει και συνεχίζουν πολλοί συνάδελφοι να λαμβάνουν μισθούς χαμηλότερους από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος και προθέτει:

«Ήδη έχει συσταθεί η δευτεροβάθμιος επιτροπή που δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις και συμπληρώσεις. Θα την αξιοποιήσουμε. Συνεχίζουμε τους αγώνες».

Show More

Related Articles

Back to top button