ΚοινωνίαΝέαΕιδήσεις

Περιφέρεια Αττικής, «Όλοι Μαζί Μπορούμε», ΚΕΔΕ και Δήμοι ενώνουν δυνάμεις με το βλέμμα σε Τουρκία και Συρία

Η Περιφέρεια Αττικής, σε μία συμμαχία αλληλεγγύης και προσφοράς, ενώνει τις δυνάμεις της με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και όλους τους Δήμους της χώρας και διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη των πληγέντων από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9, την Παρασκευή 10 και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, από τις 8 το πρωί, έως τις 4 το απόγευμα, σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα της χώρας και στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, στην πλατεία Νερού, στην Καλλιθέα.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, σκηνές, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές και γάλατα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας κ.λπ.

Στη δράση θα συμμετάσχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με προσφορά υγειονομικού υλικού.

Όλα τα προσφερόμενα είδη που θα συγκεντρωθούν από τους Δήμους θα μεταφερθούν στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής και από εκεί θα αποσταλούν προς την Τουρκία με ειδικά οχήματα, κατόπιν σχετικών υποδείξεων της πρεσβείας.

Με αφορμή τη δράση ο κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας είναι πολύτιμη και αναγκαία κάθε έμπρακτη προσπάθεια συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Καλούμε όλους τους πολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν για τη στήριξη των πληγέντων που δοκιμάζονται σκληρά. Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα. Οι πολίτες της Αττικής έχουν αποδείξει πως όταν χρειάζεται είναι πάντα δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τους Δήμους που μαζί στήνουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης, για να ανακουφίσουμε τους πληγέντες».

Ο πλήρης κατάλογος με τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες

Χειμερινά ρούχα (για ενήλικες & παιδιά),

Παλτά – Μπουφάν,

Αδιάβροχα,

Μπότες – Γαλότσες,

Μπλούζες,

Παντελόνια,

Γάντια,

Κασκόλ,

Σκουφάκια,

Κάλτσες,

Εσώρουχα

Λοιπά υλικά

Σκηνές, 

Κρεβάτια,

Στρώματα (για σκηνές),

Κουβέρτες (μη χρησιμοποιημένες),

Υπνόσακοι,

Σόμπες υγραερίου,

Θερμάστρες,

Θερμός,

Φανάρια χειρός,

Powerbank,

Γεννήτριες,

Τρόφιμα Μακράς Διάρκειας – Κονσέρβες,

Παιδικές τροφές,

Πάνες,

Προϊόντα Υγιεινής & Καθαριότητας,

Σερβιέτες.

Υγειονομικό υλικό 

Αποστειρωμένες γάζες και επίδεσμοι,

Αιμοστατικοί επίδεσμοι,

Ελαστικοί επίδεσμοι,

Φλεβοκαθετήρες,

Σύριγγες με βελόνες,

Θερμοστατικές κουβέρτες

Παυσίπονα

Show More

Related Articles

Back to top button