ΔήμοιΠεντέληΝέαΕιδήσεις

Πεντέλη – 500 νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας τοποθετούνται στον Δήμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται τον τελευταίο μήνα η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων στον Δήμο Πεντέλης, τα οποία διαθέτουν καλύτερη ποιότητα φωτισμού και πολύ λιγότερες ανάγκες σε ενέργεια, κατά περίπου 65%, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Τα νέα φωτιστικά έχουν ήδη τοποθετηθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στα Μελίσσια και σε πολλές πλατείες, άλση και παιδικές χαρές όπως:

Πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια.

Πλατεία Κύπρου, Νέα Πεντέλη.

Άλσος Ηγουμένου Μακρυγιάννη, Πεντέλη.

Άλσος και παιδική χαρά στην οδό Θήρας, Μελίσσια.

Πλατεία και παιδική χαρά Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη.

Παιδική χαρά και κοινόχρηστος χώρος πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Μαγγίνα), Μελίσσια.

Γήπεδα τένις στην οδό Μοσχοπόλεως, Μελίσσια.

Παιδική χαρά στην οδό Στεφανίας, Πεντέλη.

Συνολικά προβλέπεται να τοποθετηθούν περίπου 500 νέα φωτιστικά, να συντηρηθούν οι υφιστάμενοι ιστοί και να τοποθετηθούν νέοι όπου απαιτείται, καθώς και να γίνει εγκατάσταση φωτισμού στις παιδικές χαρές που δεν έχουν φωτισμό. Η τοποθέτησή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός μηνός.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 335.209,00 ευρώ και η δαπάνη καλύπτεται με πόρους του Δήμου.

Η τοποθέτηση των φωτιστικών εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για αλλαγή του συνόλου των φωτιστικών του δημοτικού φωτισμού με νέα φωτιστικά καλύτερης απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται να τοποθετηθούν ακόμη 4.600 νέα φωτιστικά σε αντικατάσταση των φωτιστικών που καταργούνται από την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μέσης και χαμηλής τάσης.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησης μιας πολύ μεγάλης παρέμβασης για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού και τη μείωση των ενεργειακών αναγκών του Δήμου μας. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αλλάξει σχεδόν το σύνολο του δημοτικού φωτισμού, με νέα φωτιστικά καλύτερης απόδοσης, που θα μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουμε στον δημοτικό φωτισμό σε ποσοστό άνω του 65%. Έτσι εξοικονομούμε χρήματα και ενέργεια και προστατεύουμε το περιβάλλον, φέρνοντας τον Δήμο πιο κοντά στην κλιματική ουδετερότητα το 2030.

Με δυο καλά μελετημένες και συμπληρωματικές παρεμβάσεις, η μία από πόρους του Δήμου, που αλλάζουμε περίπου 500 φωτιστικά, και η άλλη από πόρους του ΕΣΠΑ, που αλλάζουμε 4.600 φωτιστικά, καταφέρνουμε μέσα σε τέσσερα χρόνια να αλλάξουμε το σύνολο σχεδόν του δημοτικού μας φωτισμού. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και με συγκεκριμένα έργα και αποτελέσματα βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε:

«Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, με δύο συμπληρωματικές παρεμβάσεις, έχει δρομολογήσει την αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού της πόλης με νέα φωτιστικά led. Ήδη τα νέα φωτιστικά στις πλατείες, στα άλση και στις παιδικές χαρές που έχουν τοποθετηθεί προσφέρουν καλύτερη ποιότητα φωτισμού, εξοικονόμηση ενέργειας και αισθητική αναβάθμιση των χώρων.

Μένουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας, εκτελώντας σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων στην πόλη. Ο διευθυντής και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας υλοποιούν πάνω από 140 έργα στην πόλη, έργα αναπτυξιακά, έργα πνοής, έργα μικρότερα, έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας».

Show More

Related Articles

Back to top button