ΔήμοιΠεντέληΝέαΕιδήσεις

Πεντέλη: Τέσσερα «έξυπνα» παγκάκια σε τρία σημεία του Δήμου

Τέσσερα έξυπνα παγκάκια, που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια προμηθεύτηκε και τοποθέτησε ο Δήμος Πεντέλης στις τρεις πιο πολυσύχναστες πλατείες της πόλης. Πρόκειται για την πλατεία Μικρασιατών στα Μελίσσια, την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη και την πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη.

Τα έξυπνα παγκάκια είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα, με σεβασμό στο περιβάλλον. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Εντάσσονται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Πεντέλης και εκτός από ανάπαυση, προσφέρουν στο χρήστη τη δυνατότητα να συνδεθεί δωρεάν στο διαδίκτυο.

Διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και δύο θέσεις επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, για συσκευές που διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης. Παράλληλα έχουν ενσωματωμένα πάνελ προβολής εικόνων από χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.

Δήμητρα Κεχαγιά: «Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των συμπολιτών μας»

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Σταδιακά μετατρέπουμε την πόλη μας σε πιο καθαρή, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη, πιο φιλική, πιο ασφαλή, πιο όμορφη. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των συμπολιτών μας. H μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του προγράμματός μας. Έχουμε κάνει πολλά στον τομέα αυτό, παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και προχωράμε στην υλοποίηση έξυπνων λύσεων για όλους με σεβασμό στο περιβάλλον.

Σημειώνω ότι τα έξυπνα παγκάκια που τοποθετήσαμε, επιτελούν και εκπαιδευτικό ρόλο. Δείχνουν στην πράξη πώς η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, αλλά και με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), στοιχείο που είναι σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας να γίνει κλιματικά ουδέτερος, με ελάχιστες ενεργειακές ανάγκες το 2030».

Άντα Μπούσουλα: «Αναβαθμίζουμε λειτουργικά τις πλατείες μας»

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα, δήλωσε: «Αναβαθμίζουμε λειτουργικά τις πλατείες μας με καινοτόμες υποδομές και έξυπνες και λειτουργικές παρεμβάσεις για τους πολίτες, όπως αυτή της τοποθέτησης των έξυπνων χώρων ανάπαυσης στις πλατείες της πόλης, που ανταποκρίνονται στις ψηφιακές απαιτήσεις της εποχής μας με σεβασμό στο περιβάλλον. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας συνεχίζει να συνδράμει στο μετασχηματισμό της πόλης μας σε μια όμορφη και σύγχρονη πόλη. Εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη, με πολλά μεγάλα και μικρά έργα. Εκτελεί ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης των παιδικών χαρών και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας».

Show More

Related Articles

Back to top button