ΒριλήσσιαΔήμοιΨυχαγωγία

Πεζοπορία στο πάρκο Ασώπου στην Παυλιανή Φωκίδας από τον Δήμο Βριλησσίων

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Βριλησσίων διοργανώνει πεζοπορία στο πάρκο Ασώπου στην Παυλιανή Φωκίδας.

Ανάμεσα στη συνοικία της Κάτω Παύλιανης και την Άνω Παύλιανης Φωκίδας, βρίσκονται  οι πηγές του Ασωπού, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό πάρκο,  το Αισθητικό Πάρκο της Παύλιανης.

Αφού περάσουμε τη μουσική κρεμαστή γέφυρα, θα αρχίσει η περιήγησή μας στο πάρκο, με το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, όπου θα δούμε πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές. Θα συνεχίσουμε σε παραποτάμιο μονοπάτι με πολλά γεφυράκια, ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από αιωνόβια δέντρα.

Θα καταλήξουμε στην καρδιά του αισθητικού πάρκου, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό μέρος του με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με πολλές εκπλήξεις , πολλά τρεχούμενα νερά και χώρους άθλησης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:00  : Αναχώρηση από το Κλειστό Γυμναστήριο (Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη).  Θα γίνει ενδιάμεση στάση για καφέ κατόπιν συνεννόησης.

10:15  : Άφιξη στην Παύλιανη,  στo Πάρκο Ασωπού.

10:30  : Έναρξη πεζοπορίας : Παύλιανη – Ρεματιά – Δενδρόσπιτα – Τραμπολίνο – Αισθητικό Πάρκο. Θα υπάρχουν συχνές στάσεις.

14:00 – 17:00 : Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στην Παύλιανη.

17:00  : Αναχώρηση

21:00  : Πιθανή ώρα άφιξης στην Αθήνα

* Τύπος Διαδρομής : Κυκλική

* Μήκος διαδρομής : 7 χλμ. Η πεζοπορική διαδρομή είναι εύκολη, με ήπιες κλίσεις, ιδανική για αρχάριους.

* Βασικός Εξοπλισμός : Παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά παπούτσια με καλή σόλα που δεν γλιστρούν (να υπάρχει και δεύτερο ζευγάρι). Σακίδιο πλάτης με νερό και ένα ελαφρύ σνακ. Καπέλο, γυαλιά ηλίου.

* Κόστος εκδρομής : Ενήλικες 15 ευρώ, παιδιά 10 ευρώ (στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης και ασφάλιση ατυχήματος των συμμετεχόντων, καθώς και η αμοιβή του οδηγού πεζοπορίας). Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το φαγητό.

* Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει εξαιτίας του COVID 19, στο πούλμαν θα επιβιβαστεί συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

*  Οι  στάσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδίου θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με την αρχηγό της εκδρομής.

* Το πρόγραμμα και οι δραστηριότητες ενδέχεται να τροποποιηθούν ή ακυρωθούν σε περίπτωση δυσχερών καιρικών φαινομένων ή άλλων τεχνικών παραγόντων που τυχόν παρουσιαστούν και αποτρέπουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

*  Αρχηγός εκδρομής : Κασιμάτη Κατερίνα

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, κρατήσεις θέσεων

Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων

Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)

Τηλ. Επικοινωνίας. : 2108101510, 2108101511

Ώρες 09:00-20:00 (καθημερινά πλην Σαββάτου & Κυριακής)

E.Mail : kleistob@otenet.gr

Site : www.vrilissia-arts-sports.gr

Show More

Related Articles

Back to top button