ΒριλήσσιαΔήμοιΑνάπλασηΈργαΔημοτικάΕιδήσεις

Πεζογέφυρα και οδικές παρεμβάσεις ζήτησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων από τον Περιφερειάρχη

Η πορεία των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στο Δήμο στο επίκεντρο της συνάντησής τους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιεί με Δημάρχους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δρομολόγηση των απαιτούμενων έργων, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, με έμφαση στα αποχετευτικά ομβρίων υδάτων, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και σε παρεμβάσεις ανάπλασης. Όπως επισημάνθηκε τα έργα προχωρούν σε ικανοποιητικό βαθμό και με γρήγορες διαδικασίες.

Κατά τη συζήτηση ο Δήμαρχος Βριλησσίων εστίασε στην ανάγκη να κατασκευαστεί σε κεντρικό δρόμο των Βριλησσίων -επί της οδού Αναπαύσεως- μία πεζογέφυρα προκειμένου, όπως ανέφερε, να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση των παιδιών στο σχολείο τους. Πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο, απαραίτητο για την περιοχή, επισήμανε ο κ. Μανιατογιάννης και δεσμεύθηκε να φέρει άμεσα στην Περιφέρεια, σχετική μελέτη για το έργο. Παράλληλα αναφέρθηκε σε οδικές παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν στην οδό Πεντέλης, με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση σε κάποια σημεία του δρόμου.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε έργα που ενισχύουν την θωράκιση των πόλεων απέναντι σε φυσικά φαινόμενα αλλά και σε αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών.

«Ειδικότερα όταν πρόκειται για την ασφαλή προσβασιμότητα των παιδιών, δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα» υπογράμμισε και σ΄αυτό το πλαίσιο τόνισε πως θα περιμένει τη σχετική μελέτη προκειμένου να δρομολογηθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε:
«Με συμμάχους μας τους Δήμους, προτεραιότητά μας είναι η αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων για έργα που στόχο έχουν την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Θα υποστηρίξουμε έμπρακτα όσους Δήμους έχουν ώριμες μελέτες για έργα που θα βελτιώσουν ποιοτικά και λειτουργικά τις ζωές των πολιτών, χωρίς χρονοτριβές».

ΠΗΓΗ:  newsta

Show More

Related Articles

Back to top button