Αυτοδιοικητικές εκλογέςΑθήνα

ΠΑΣΟΚ: Να γίνει αναστολή της χρηματοδότησης των Σπαρτιατών.

Την αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος «Σπαρτιάτες» ζητάει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας ότι τα όσα «συμβαίνουν στο ακροδεξιό μόρφωμα τον τελευταίο καιρό, αποτελούν στίγμα για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ από τις τελευταίες εξελίξεις «προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη» γι΄αυτό και τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν πρέπει να γίνουν «λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Τα όσα παρακολουθούμε να συμβαίνουν στο ακροδεξιό μόρφωμα “Σπαρτιάτες” τον τελευταίο καιρό, αποτελούν στίγμα για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία».

«Ένα “κόμμα” με δανεικές ψήφους, ένας πολιτικός «αρχηγός» χωρίς βουλευτές και καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου, αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, που πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει:

«Πρέπει άμεσα να ελεγχθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον «πρόεδρο» των Σπαρτιατών σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών».

«Ταυτόχρονα, καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουμε τα δέοντα ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, ζήτημα που έχει ήδη κριθεί συνταγματικά από τη νομολογία του ΣτΕ».

«Από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, και συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές πράξεις».

Show More

Related Articles

Back to top button