ΠεριβάλλονΠεντέλη

Παραχωρείται στο Δήμο Πεντέλης η χρήση των 110 στρεμμάτων του ΝΙΕΝ από τον ΕΦΚΑ

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΕΦΚΑ ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης χώρου πρασίνου 110 στρεμμάτων προς το Δήμο Πεντέλης για εννέα χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία. Η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για χρήση του ως ελεύθερου χώρου αστικού πρασίνου, προς όφελος των δημοτών και η φύλαξη και ο καθαρισμός του χώρου θα πραγματοποιούνται από τον Δήμο Πεντέλης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των προσπαθειών των διοικήσεων του Δήμου Μελισσίων, που είχαν ξεκινήσει τις  σχετικές ενέργειες προς την τότε διοίκηση του ΝΑΤ, αλλά και των ενεργειών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που οριοθέτησε με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ το πλαίσιο της παραχώρησης.

Ο Δήμος Πεντέλης θα αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών το δασικό χώρο των 110 στρεμμάτων, όπως αυτός έχει αποτυπωθεί στους δασικούς χάρτες και θα τον μετατρέψει σε ένα προστατευμένο και περιποιημένο δάσος, που θα αποτελεί ένα μοναδικό χώρο περιπάτου, αλλά και θα φιλοξενεί ήπιες ανοικτές πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, θα ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το πλαίσιο και τις χρήσεις που επιτρέπει η παραχώρηση, ώστε να μην γίνονται ανεδαφικές προτάσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν και θα γίνει συζήτηση, ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων για την καλύτερη δυνατή προστασία και διαχείριση του χώρου.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε:

«Ενημερώθηκα πριν λίγο από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Τσαγκαρόπουλο, ότι παραχωρούνται 110 στρέμματα πρασίνου στο Δήμο μας. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την πόλη μας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος ώστε οι πολίτες να μπορούν να χαρούν ένα υπέροχο δάσος μέσα στην πόλη, ένα δάσος καλά προστατευμένο και περιποιημένο, σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτικής αρχής».

Show More

Related Articles

Back to top button