2ΒριλήσσιαΧαλάνδριΦιλοθέη-ΨυχικόΠεντέλη

Περιφέρεια Αττικής: «Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για διευθέτηση του ποταμού Ιλισσού»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Αττικής για την έναρξη της υλοποίησης κρίσιμων έργων διευθέτησης του ποταμού Ιλισσού, προϋπολογισμού πάνω από 12 εκ. ευρώ, με στόχο την καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, καθώς το έργο δημοπρατήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, τα έργα προβλέπουν την εκβάθυνση της κοίτης του Ιλισού και την ανακατασκευή τριών γεφυρών του προκειμένου να διατηρηθεί ή ακόμη και να αυξηθεί η αποχετευτική ικανότητα του Ιλισού, που «στραγγαλίζεται» από την υπάρχουσα πέτρινη τοξωτή γέφυρα και ο οποίος, μαζί με τον Κηφισό, αποτελούν τους μοναδικούς «δρόμους» διοχέτευσης των νερών του λεκανοπεδίου.

Από την Περιφέρεια επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου και αξιολόγησης των προσφορών από την Επιτροπή Διαγωνισμού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Έχοντας ως πάγια προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία των πολιτών από τις συνέπειες των έκτακτων καιρικών φαινομένων τα οποία λόγω κλιματικής κρίσης έχουν ενταθεί, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην υλοποίηση κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της παροχετευτικότητας των ρεμάτων της Αττικής. Η διευθέτηση του ποταμού Ιλισσού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και σ΄αυτό το πλαίσιο προχωρούμε με γρήγορες διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα σχετικά έργα».

Show More

Related Articles

Back to top button