ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για σχηματισμό κυβέρνησης»

Παρέδωσε αμέσως την διερευνητική εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, επιταχύνοντας έτσι την διαδικασία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για σχηματισμό κυβέρνησης. Ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση αλλά δεν θα παραλάβω την εντολή. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει», ανέφερε στην ΠτΔ ο κ. Τσίπρας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη σειρά της απάντησε: «Όπως έχω πει, το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο. Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση. Τώρα θα τηρήσουμε όλοι αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ».

Έπειτα, η κυρία Σακελλαροπούλου θα καλέσει, όπως ορίζει το Σύνταγμα, τον αρχηγό του τρίτου κόμματους που προέκυψε από τις εκλογές, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος επίσης αναμένεται να επιστρέψει την εντολή.

Μετά την νίκη της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε την πρώτη εντολή, χτες, Δευτέρα, αφού δεν θέλησε να εξετάσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας και εξέφρασε την επιδίωξή του για επίτευξη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και για επιτάχυνση των διαδικασιών των δεύτερων εκλογών.

Show More

Related Articles

Back to top button