ΠολιτισμόςΝέαΕιδήσεις

Και τους απαξιώνει και τους λοιδορεί, Μενδώνη: «Δεν κατάλαβαν οι καλλιτέχνες»

Αμετακίνητη και προκλητική, παρά την σύσσωμη αντίδραση των καλλιτεχνών, εμφανίστηκε στη Βουλή η Λίνα Μενδώνη.

«Επί της ουσίας, η απόφαση των καθηγητών δεν εδράζεται σε κανένα υπόβαθρο» είπε η υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενη στην παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα ψήφισε διάταξη που εξαιρούσε ρητά τις προσλήψεις καλλιτεχνών από το Προεδρικό Διάταγμα».

Η Λίνα Μενδώνη ισχυρίστηκε μάλιστα, σχετικά με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα, πως οι καλλιτέχνες «δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν».

Τι της απάντησε η αντιπολίτευση

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Πολιτισμό, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης, παραιτούνται οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου», είπε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως η κυβέρνηση το λιγότερο που έχει να κάνει, είναι να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα και να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. «Σε ποια άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου και δεν θα λεγόταν κουβέντα» τόνισε η Σία Αναγνωστόπουλου. «Οι διαρροές σε φίλια Μέσα ότι παραιτούνται εκ του ασφαλούς είναι ακόμα πιο προσβλητική, όχι για τους καθηγητές, αλλά για την πολιτική ηγεσία» είπε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «ενώνουμε τις φωνές μας με ανθρώπους του πολιτισμού».

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει «να υποβαθμίζει συλλήβδην τα πτυχία των καλλιτεχνών», δηλώνοντας την συμπαράσταση του στον αγώνα των καλλιτεχνών.

Για ακατανόητη «επιμονή της κυβέρνησης να μην αποσύρει το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα» μίλησε ο Γιάννης Δελής του ΚΚΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «τούτες τις μέρες ανεβαίνει η πιο σημαντική παράσταση, αυτή του αγώνα, με πρωταγωνιστές όλους τους ανθρώπους της Τέχνης».

Η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 δήλωσε πως «δεν αξίζει αυτή τη μεταχείριση ο κόσμος του Πολιτισμού και δεν αντέχει η Πολιτεία αυτό τον κατήφορο και τον ευτελισμό».

Με πληροφορίες από iEidiseis.gr

Show More

Related Articles

Back to top button