ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

ΠΑΜΕ: Πανεργατικό κάλεσμα για έμπρακτη στήριξη κι αλληλεγγύη στους πληγέντες λαούς της Συρίας και της Τουρκίας

Κάλεσμα σε όλα τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας να εκφράσουν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τον σεισμό απευθύνει το ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση υλικής βοήθειας, τα είδη που χρειάζονται και τα σημεία παράδοσης.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «στέκεται στο πλευρό των αδελφών μας, των εργαζομένων και των λαών της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και όλων των γειτονικών χωρών που επλήγησαν από τον τεράστιο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Φλεβάρη. Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό.

Από τις πρώτες ώρες του σεισμού το ΠΑΜΕ βρίσκεται σε επικοινωνία με τα Συνδικάτα της Τουρκίας, της Συρίας και των άλλων περιοχών που επλήγησαν. Το ΠΑΜΕ, στέλνοντας μήνυμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, μετέφερε την ετοιμότητα των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας να στηρίξουν με όποιον δυνατό τρόπο τους συναδέλφους τους στις πληγείσες περιοχές. Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό». 

Show More

Related Articles

Back to top button