ΚοινωνίαΑσφάλειαΕιδήσεις

“Παγώνει” τη δωρεά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας το Ίδρυμα Νιάρχος μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου

Το Ίδρυμα εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του σε σχέση με τη θέση που πήρε η Ομοσπονδία μετά τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γνωστοποιεί πως σταματά τη χορηγία του στην Ομοσπονδία εκφράζοντας την «έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.»

«Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού. Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται».

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη της ανακοίνωση, η Ομοσπονδία έκανε λόγο για «δυσάρεστο περιστατικό», ζητώντας από την Ολυμπιονίκη «να γίνει πιο συγκεκριμένη», «εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει». Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου μία ακόμα αθλήτρια της Εθνικής Ιστιοπλοΐας, η Μαρίνα Ψυχογιου κατήγγειλε χθες πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΙΣΝ:

«Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), εκφράζει την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση και τις δηλώσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τη σοβαρότατη καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, αναστέλλοντας την τρέχουσα δωρεά για την υποστήριξη του προγράμματος εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε ΑΜΕΑ.

Με το «πάγωμα» της δωρεάς το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν έχει στόχο να πλήξει τους άμεσα ωφελούμενους που είναι οι αθλητές ΑΜΕΑ και οι ιστιοπλοϊκοί σύλλογοι που τους υποστηρίζουν αλλά να προστατεύσει και αυτούς, καθώς και τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας.

«Το ΙΣΝ επιλέγει τους δωρεοδόχους του δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στο ήθος και χαρακτήρα των ανθρώπων τους, καθώς και στην αποτελεσματική διοίκηση και την ορθή διαχείριση του οργανισμού.

»Υπόνοιες σκανδάλων που αφορούν τη λειτουργία των οργανισμών και τη συμπεριφορά των στελεχών τους δημιουργούν κρίσιμα ερωτήματα για τη δυνατότητα ενός οργανισμού να επιτελέσει το έργο του και, κατά συνέπεια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αγνοούνται»

Πηγή: Lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button