ΕλλάδαΔημοτικάΕιδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Οι δήμαρχοι ποδηλατούν στους δρόμους της Αθήνας

Η εκστρατεία της ΚΕΔΕ "6 για έξω"

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου και οι δήμαρχοι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκαν στην Πλατεία Κοντζιά για να ποδηλατήσουν μαζί πάνω στις διαδρομές που έχει ξεκινήσει να διαμορφώνει ο Δήμος Αθηναίων. Η δράση, είναι ένα πρώτο “τεστ” των διαδρομών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το ποδήλατο και της σχετικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η ΚΕΔΕ.

Η εκστρατεία “6 για έξω”

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΕΔΕ ετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα «6 για έξω» η οποία περιλαμβάνει 6 δράσεις:

  • Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων
  • Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους Δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών
  • Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων.
  • Διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 03/06, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
  • Λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες
  • Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, σε όλους τους Δήμους.
  • Τα μέτρα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε πολλούς Δήμους κι αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, αλλά και με μέτρα που σχεδιάζει η ΚΕΔΕ κι αφορούν στην ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα

Οι Δήμοι που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, θα προτείνουν 6 χώρους που θα μπορούν για 6 μήνες αρχικά να πεζοδρομήσουν ή να μετατρέψουν σε ποδηλατόδρομους, με αντιστοίχιση από το 1 ως το 6. Στο ίδιο πλαίσιο, οι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση και να ψηφίζουν ποιος δρόμος της πόλης τους θα ήθελαν να αλλάξει χρήση.

Πηγή: ecozin.gr

 

Show More

Related Articles

Back to top button