Αυτοδιοικητικές εκλογέςΑθήναΕιδήσεις

«Χαμηλές πτήσεις» για Μπακογιάννη, «ντέρμπι» Δούκα – Ζαχαριάδη για τον β’ γύρο

Δημοσκόπηση Realpolls για δήμο Αθηναίων

«Χαμηλές πτήσεις» αλλά και αρνητική εικόνα για τον Κώστα Μπακογιάννη αλλά «μάχη» ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Χάρη Δούκα για την είσοδο στον β’ γύρο καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Real Polls για λογαριασμό του reader.gr, για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Αθηναίων.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή», ο Κώστας Μπακογιάννης κόβει πρώτος το νήμα με 26,3%, ο Χάρης Δούκας καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 12,1% και ο Κώστας Ζαχαριάδης εμφανίζεται τρίτος με 10,5%.

Ακολουθούν ο Ηλίας Κασιδιάρης με 9,1%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,4%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,4% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 16,7%.

Μάλιστα, στην περίπτωση που τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και στον δεύτερο γύρο περάσει ο Χάρης Δούκας, η κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας δεν φαίνεται να είναι εύκολη για τον Κώστα Μπακογιάννη.

Σε μία τέτοια αναμέτρηση ο Καθηγητής του ΕΜΠ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,3% έναντι 31,4% του νυν δημάρχου.

 

Αντίθετα, ο Κώστας Μπακογιάννης δείχνει να επικρατεί έναντι του Κώστα Ζαχαριάδη, καθώς εάν συναντηθούν στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνει 35,2% έναντι 29,8% του αντιπάλου του.

Στη δημοσκόπηση πάντως αποτυπώνεται και η γενικότερη αρνητική εικόνα που έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας για τον Κώστα Μπακογιάννη, αφού το 47,4% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από το έργο του και μόλις το 7,2% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

 

Μάλιστα στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί ο νυν Δήμαρχος, θετικά απαντά το 28,2%, ενώ το 62,9% προτιμά κάποιον άλλον στη θέση του.

 

Show More

Related Articles

Back to top button