ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΑκτιβισμόςΨυχαγωγία

Το ντοκιμαντέρ “Δεν είμαι ο Νέγρος σου” δωρεάν για ένα μήνα!

Το υποψήφιο για όσκαρ ντοκιμαντέρ “I am not your Negro” (“Δεν είμαι ο Νέγρος σου”) σε σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ θα είναι διαθέσιμο για ένα μήνα στη σελίδα του CinemAfrica.

Βασισμένο στο ημιτελές βιβλίο του Τζέιμς Μπόλντουιν ” Remember this house”, το ντοκιμαντερ μιλά για την ιστορία των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική και για τη ζωή και τις δολοφονίες των  Μέντγκαρ Έβερς, Μάλκολμ Χ και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Βίντεο και φωτογραφίες από τις ζωές των κορυφαίων αυτών προσώπων τοποθετούνται μαζί και κατασκευάζουν την ιστορία του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδομούν παραδείγματα “λευκού ηρωισμού” (όπως ο Τζον Γουέν) και τη λέτουργία της λέξης “Νέγρος”.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλει το “Αμερικάνικο Όνειρο” και πόσο δελεαστικό φαίνεται αλλά καταδεικνύει το πώς γίνεται εχθρός όσων το ίδιο το “Αμερικάνικο Όνειρο” περιθωριοποιεί…

Για ένα μήνα η ταινία θα διατίθεται δωρεάν στη σελίδα του  CinemAfrica, του μεγαλύτερου φεστιβάλ αφρικάνικου σινεμά στις σκανδιναβικές χώρες, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα “blacklivesmatter” και μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ ΕΔΩ

Show More

Related Articles

Back to top button