ΔήμοιΠεντέληΕιδήσεις

Ο Δήμος Πεντέλης αλλάζει τη θέση της λαϊκής αγοράς Νέας Πεντέλης

Άλλαξε θέση η Λαϊκή Αγορά της Νέας Πεντέλης με απόφαση του Δήμου Πεντέλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση με οριακή πλειοψηφία (καθώς η Αντιπολίτευση καταψήφισε) υιοθέτησε την πρόταση της Διοίκησης για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Νέας Πεντέλης από τις τρεις οδούς (Αγίας Παρασκευής Γεωργίου Παπανδρέου και Περικλέους), όπου εκ περιτροπής ανά τετράμηνο λειτουργεί σήμερα, στην οδό 25ης Μαρτίου στο τμήμα της από την οδό Ηροδότου έως την οδό Αγίου Σίλα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με τη μετακίνηση της λαϊκής, θα υπάρχει λιγότερη όχληση των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το μήκος της οδού που θα φιλοξενείται, είναι 250 μέτρα χωρίς ανηφόρες και κατηφόρες, εφάπτεται με κοινόχρηστο χώρο και δεν εμποδίζει εισόδους σπιτιών. Το πλάτος της οδού είναι μεγαλύτερο από 9 μέτρα και δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα χωροθέτησης πάγκων, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό.

Η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση που υπήρχε κάθε Σάββατο πρωί στο κέντρο της Νέας Πεντέλης. Εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης στη λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων, στην ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών και στην ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στον ιστό της πόλης, ο οποίος είναι ήδη επιβαρυμένος, ειδικά γύρω από την κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου της Νέας Πεντέλης.

Show More

Related Articles

Back to top button