ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού τιμά ανθρώπους που υπηρέτησαν την πόλη

Ονοματοδοσία οδών& κτηρίων από προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους στην πορεία του Δήμου

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, με την υπ. αριθ. 158/25.11./2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τιμά ανθρώπους που με αφοσίωση και συνέπεια υπηρέτησαν την πόλη, προσφέροντας πολύτιμο έργο και συμβάλλοντας στην ανάπτυξή της, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατόπιν πρότασης του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου και της διοίκησης, αποφασίστηκε όπως γίνει ονοματοδοσία κτηρίων, αιθουσών και χώρων ως εξής:

  1. Το κτήριο του δημαρχιακού μεγάρου Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 – Χολαργός), θα ονομαστεί «Κτήριο Δημάρχου Χαράλαμπου Σκούρτη».
  2. Το Αθλητικό Κέντρο Παπάγου (οδός Νευροκοπίου) θα ονομαστεί «Αθλητικό Κέντρο Παπάγου Δημάρχου Βασιλείου Ξύδη» και ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Παπάγου (οδός Βερσή και Αλευρά), «Βρεφονηπιακός Σταθμός Δημάρχου Βασιλείου Ξύδη».
  3. Το κτήριο ΚΑΠΗ – Κοινωνικής Μέριμνας (Αγαμέμνονος 4 – Χολαργός), θα ονομαστεί «Κτήριο Δημάρχου Δημητρίου Νικολάου».
  4. Το κτήριο του Δημοτικού Καταστήματος Παπάγου (Αναστάσεως 90 – Παπάγου), θα ονομαστεί «Κτήριο Δημάρχου Καλλιόπης (Πίτσας) Λιάπη».
  5. Η αίθουσα του ισογείου του Πνευματικού Κέντρου Παπάγου (ΠΟΚΕΠΑ) (Ελ. Βενιζέλου 1 Παπάγου), θα ονομαστεί «Αίθουσα Δημάρχου Βασιλείου Μπλαδένη».
  6. Το Αθλητικό Κέντρο στον λόφο Τσακού (τέρμα οδού Σύρου) θα ονομαστεί «Αθλητικό Κέντρο Αντωνίου Πολύδωρα».
  7. Ο παιδικός σταθμός επί της οδού 17ης Νοεμβρίου 1973 αριθ. 121, θα ονομαστεί «Παιδικός Σταθμός Δημάρχου Σοφοκλή Μαντά».
  8. Η πλατεία στην Κοινότητα Χολαργού επί των οδών 17ης Νοεμβρίου 1973, Μυκόνου, Δοϊράνης και Γρεβενών, στην οποία βρίσκεται το άγαλμα του δρομέα Λάσε Βίρεν (τέρμα 17ης Νοεμβρίου 1973), θα ονομαστεί «Πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Παπαγιάννη».

Η δημοτική αρχή, θέλοντας να τιμήσει τον Αλέκο Φασιανό, έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ζωγράφους και κάτοικο του Δήμου, πρότεινε και αποφασίστηκε να ονομαστεί ο εκθεσιακός χώρος του δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, «Αίθουσα Αλέκου Φασιανού».

Η ονοματοδοσία των ανωτέρω θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, καταλήγει η διοίκηση.

Show More

Related Articles

Back to top button