ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού απαντά για τη συστέγαση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και δύο τάξεων του 1ου Λυκείου Χολαργού

Με αφορμή την ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, αλλά και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα της συστέγασης του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν γίνει όλες οι παρεμβάσεις, ώστε το σχολικό συγκρότημα της οδού Αετιδέων 48-50, να λειτουργήσει με ασφάλεια και με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα:

Με την υπ. αριθ. 104/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, ύστερα από πρόταση του σχολικού συμβουλίου του 1ου Λυκείου Χολαργού, αποφασίστηκε:

H προσωρινή μεταφορά της Α΄ τάξης και της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, σε επτά κενές αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος (έξι αίθουσες διδασκαλίας και μια αίθουσα χημείου).

Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του σχολείου, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών του Γυμνασίου θα γίνεται από διαφορετική είσοδο-έξοδο, και συγκεκριμένα, αυτή της οδού Αετιδέων, ενώ οι μαθητές του Λυκείου θα χρησιμοποιούν την είσοδο-έξοδο της οδού Κλειούς, ώστε να μην έρχονται καθόλου σε επαφή.
  • Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών του Γυμνασίου, οι ώρες διαλειμμάτων, καθώς και οι ώρες χρήσεις του κυλικείου, θα είναι διαφορετικές από αυτές των μαθητών του Λυκείου.
  • Έχει εξασφαλισθεί ο προαυλισμός των μαθητών του Γυμνασίου σε διαφορετικό χώρο, από αυτών του Λυκείου, καθώς και έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό κάγκελο.
  • Οι μαθητές του Γυμνασίου θα χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους υγιεινής από τους μαθητές του Λυκείου.
  • Έχουν ήδη τοποθετηθεί στο σχολικό συγκρότημα τρεις (3) υπάλληλοι καθαριότητας, ώστε να καθαρίζεται το σχολείο σχολαστικά καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του, αλλά και μετά την αποχώρηση των μαθητών.
  • Το σχολικό συγκρότημα έχει εξοπλιστεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά και την ημέρα του Αγιασμού θα παραδοθούν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς οι προστατευτικές μάσκες, με μέριμνα του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Όσον αφορά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, θα στεγαστούν στο σχολικό συγκρότημα της οδού Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν εκτελούνται εργασίες, με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας.

Show More

Related Articles

Back to top button