Γερακας-ΠαλλήνηΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Ο Δήμος Παλλήνης προχωρά στη δημιουργία του Αστικού Άλσους Πανοράματος

Με επίσημη τοποθέτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Γέρακα – Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος έκανε γνωστό πως η δημοτική αρχή προχωρά στη δημιουργία του Αστικού Άλσους Πανοράματος.

Πρόκειται, όπως τονίζει, για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα δημοτικά πάρκα στην Αττική και θα έχει έκταση 60.000 τ.μ..

Μάλιστα, η σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί.

Θ. Ζούτσος

Αναλυτικά όσα έγραψε:

🌳 Προχωράμε στη δημιουργία του Αστικού Άλσους Πανοράματος, ενός από τα μεγαλύτερα, σύγχρονα, δημοτικά πάρκα στην Αττική, έκτασης 60.000 τ.μ.

🖋️ Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινούν τα έργα που θα ξαναζωντανέψουν μια έκταση που υπέστη πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, το βίαιο πέρασμα της φωτιάς.

🌱 Φυτεύουμε πάνω από 1.000 νέα δέντρα και θάμνους και δημιουργούμε ένας πλήρως οργανωμένο Άλσος με ειδικές διαδρομές και εγκαταστάσεις περιπάτου, αναψυχής και άθλησης.

🌳 Το Πάρκο θα προστατεύεται, με ειδικό δίκτυο αυτόματης πυρόσβεσης και αντιπυρική ζώνη.

✅ Το έργο, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, αποτελεί μια από τις δεσμεύσεις μας.

Μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και κατασκευάζεται από τον Δήμος Παλλήνης. Συγχρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου Παλλήνης και της Περιφέρειας Αττικής.

🌳🌳🌳 ΤΡΕΙΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

Το Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης αποτελεί μια από τις τρεις εμβληματικές αναπλάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, που μελέτησε και προωθεί ο Δήμος Παλλήνης.

Οι άλλες δυο αφορούν:

🌳 Στο Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης 40.000 τ.μ., που θα αποτελεί μια πράσινη “λεωφόρο” αναψυχής και δραστηριοτήτων, μήκους άνω του 1,6 χλμ. στην καρδιά της πόλης.

Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάθεσης του και σύντομα υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής.

🌳 Στη «διπλή ανάπλαση» του κέντρου της Παλλήνης και του κέντρου της Κάντζας, με εκτεταμένες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Ο Δήμος Παλλήνης έχει ολοκληρώσει τη μελέτη του έργου και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του.

Αναμένεται η έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να ξεκινήσει, αμέσως, η δημοπράτηση του.

Show More

Related Articles

Back to top button