ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου γίνεται σύνδεσμος για την ελάφρυνση των χρεωμένων νοικοκυριών

Δήμος – σύνδεσμος για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των πάσης φύσεως χρεών τους προς τρίτους γίνεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια που κάνουν δήμοι από τον Βόρειο Τομέα υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέσα από αυτή την διαρκή καμπάνια, δήμοι, Περιφέρεια και Γραμματεία ενώνουν τη φωνή και τις δυνάμεις τους προκειμένου να μάθουν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, που έχουν πληγεί από την πολυετή οικονομική κρίση ή την πανδημία του covid, και βαρύνονται με οφειλές προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ιδιώτες, πως μπορούν να επωφεληθούν από τα επίκαιρα προγράμματα ελάφρυνσης του χρέους τους αλλά και την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών που μπορεί να κάνει για λογαριασμό τους η Γραμματεία Διαχείρισης.

Αυτή την περίοδο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρα», τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας τους ενώ, παράλληλα, «τρέχουν» δυνατότητες επιδότησης μέσα από τα μέτρα του προγράμματος με στόχο να δοθούν βιώσιμες λύσεις για τα «κόκκινα» νοικοκυριά.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα μέσω της διαθέσιμης πλατφόρμας στο διαδικτυακό τόπο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr. Επίσης, μπορούν να ζητούν τηλεσυνάντηση στον τηλεφωνικό αριθμό 2132125730 ή να επισκέπτονται (κατόπιν ραντεβού) τα γραφεία της Γραμματείας σε διάφορες πόλεις των βορείων προαστίων. Μάλιστα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται σε συζητήσεις για να λειτουργήσει ένα τέτοιο γραφείο και στην πόλη.

Όλα τα παραπάνω, εξετάστηκαν σε διαδοχικές, πρόσφατες τηλεδιασκέψεις που πραγματοποίησαν στελέχη από την Ειδική Γραμματεία, την Περιφέρεια Αττικής, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, και της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη, και, φυσικά τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Show More

Related Articles

Back to top button