ΥγείαΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει σε webinar για την κατάθλιψη

Την κατάθλιψη τη νικάς εάν μιλήσεις για αυτή… Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στα διαδικτυακά σεμινάρια που οργανώνει η Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ για την ενημέρωση του κοινού επάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της Κατάθλιψης.

Τα webinars είναι ανοικτά, φυσικά δωρεάν, για όσους θέλουν να τα παρακολουθήσουν και θα μεταδοθούν ζωντανά, μεταξύ άλλων, και από την σελίδα facebook του Δήμου (σύνδεσμος ΕΔΩ). Για όσους θέλουν να έχουν διαδραστική συμμετοχή (ερωτήσεις κτλ) μπορούν να βρουν link για σύνδεση μέσω Zoom σε κάθε ενότητα (σύνδεση την ημέρα και την ώρα του εκάστοτε σεμιναρίου).

Πρόγραμμα και θεματολογία

Παρασκευή 19/3/21, 12.30μμ – Ενημέρωση / Ψυχο-εκπαίδευση  για την κατάθλιψη : Κατηγορίες, συμπτώματα, αντιμετώπιση και συν-νοσηρότητα (σύνδεσμος ΖΟΟΜ)

Παρασκευή 26/3/21, 12.30μμ – Κατάθλιψη εν μέσω Covid 19 : Επιπτώσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές), στην οργανική υγεία και οικονομικές συνέπειες. Ζώντας με την κατάθλιψη- Μορφές θεραπείας – Συμπτώματα εφόσον έχουμε νοσήσει από Covid-19 (σύνδεσμος ΖΟΟΜ)

Παρασκευή 2/4/21, 12.30μμ – Κατάθλιψη – υποστήριξη των φροντιστών (σύνδεσμος ΖΟΟΜ)

Τα webinars πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ψυχολόγο, Σμαράγδα Χρηστάκη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα ακολουθήσει συζήτηση και παραπομπή για αυτοεξέταση με το τεστ κατά Zung.

Show More

Related Articles

Back to top button