ΒριλήσσιαΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Δήμος Βριλησσίων: Βράβευση για τη σχολική δράση “Πάμε Ανακύκλωση”

17 σχολεία - 2.866 μαθητές – 152.000 πόντοι ανακύκλωσης

Οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6ο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» του προγράμματος “Followgreen” του Δήμου Βριλησσίων, βραβεύθηκαν το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 9ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, με τη συνεργασία των αντιδημαρχιών Περιβάλλοντος και Παιδείας.

Στον φετινό μαραθώνιο, συμμετείχαν 2.866 μαθητές από 17 σχολεία του Δήμου, οι οποίο συγκέντρωσαν πάνω από 152.000 πόντους ανακύκλωσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Βριλησσίων διοργάνωσε εικαστική δράση με θέμα: ’Φαγητό στο Πιάτο μας ή στον Κάδο μας’’, όπου μαθητές από ένα γυμνάσιο του Δήμου και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ανέδειξαν τα οφέλη της ‘’Μείωσης Σπατάλης τροφίμων’’ δημιουργώντας μικρού μήκους ταινίες (βίντεο). Τα έργα απέσπασαν ψήφους από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης.

Τα πρώτα σχολεία έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Κωνσταντίνος Βαφειάδης, συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν για ακόμη μία χρονιά.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης, τόνισε την αξία της προώθησης της Ανακύκλωσης και της Κομποστοποίησης με τη μέθοδο της Διαλογής στην Πηγή, σε χωριστά ρεύματα συλλογής των απορριμμάτων, καθώς και τη σημαντική συμβολή, στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του ΟΚΠΑΔΒ, Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Ντούμα, ο δημοτικός σύμβουλος Αδάμ Ασημακόπουλος και ο Πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής Κ. Λιακόπουλος.

Ο Δήμος Βριλησσίων, θα συνεχίσει την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, στην οποία θα ενισχύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Show More

Related Articles

Back to top button