ΒριλήσσιαΠεριβάλλονΔήμοι

Ο Δήμος Βριλησσίων βραβεύει τους “Πράσινους Μαθητές σε Αποστολή”!

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των μαθητών

Η βράβευση των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βριλησσίων για την συμμετοχή των μαθητών τους στη  Σχολική Δράση τηλε-εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στην Πηγή «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή» στο πλαίσιο της 6ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 25/6.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοτικής ανακύκλωσης followgreen.gr/vrilissia.

Βραβεύτηκαν για την ενεργό συμμετοχή τους το 3οδημοτικό σχολείο και το Athener Schule που πρώτευσαν στην παρακολούθηση της τηλε-εκπαίδευσης, από τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών Aλέξη Μαυραγάνη, της Αντιδημάρχου Παιδείας Σοφία Χαντζάρα και την εκπρόσωπο του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ» κα Σαλώμη Διακρούση.

Υπενθυμίζουμε ότι στη δράση συμμετείχαν 5 δημοτικά σχολεία, τα οποία συγκέντρωσαν διαδικτυακά περισσότερους από 4.000 πόντους, ολοκληρώνοντας επιτυχώς 11 «School Green Missions» με τη βοήθεια των γονέων τους.

Τα δώρα που διανεμήθηκαν στα σχολεία ήταν χορηγία του συστήματος ανακύκλωσης μπαταριών «ΑΦΗΣ».

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης θέλοντας να τιμήσει τους μαθητές, για την προσπάθεια τους, παρέδωσε στους διευθυντές των δύο σχολείων για την επιτυχία τους, έπαινο συμμετοχής, ηλεκτρονική συσκευή (tablet), καθώς και από ένα δεντράκι για να φυτέψουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους. Ο κ. Μανιατογιάννης, αναφερόμενος στην εντυπωσιακή προσπάθεια των μαθητών να ενημερωθούν για θέματα ανακύκλωσης, τόνισε πως «η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα ανακύκλωσης Aλέξης Μαυραγάνης, συνεχάρη με τη σειρά του τους μαθητές για την αξιόλογη προσπάθεια που κατέβαλαν, παρά τα νέα δεδομένα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Επιπλέον, τόνισε «πόσο σημαντική είναι η τηλεκπαίδευση σε θέματα ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον».

Ο Δήμος Βριλησσίων δεσμεύεται να εξακολουθήσει να στηρίζει σταθερά την πρωτοβουλία αυτή και την ερχόμενη σχολική χρονιά, κατά την οποία θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει και με νέες περιβαλλοντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών.

*Αναλυτικά στο infographic της πλατφόρμας followgreen.gr έχουν αναρτηθεί  τα αποτελέσματα της Σχολικής Δράσης «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!»

 

Show More

Related Articles

Back to top button