ΠεριβάλλονΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΑνάπτυξηΔημοτικάΕιδήσεις

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού διοργανώνει νέα Διαβούλευσης Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με συμμετοχή πολιτών

Στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού σας προσκαλεί στον Β΄ Κύκλο Διαβούλευσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου.

Το ΣΒΑΚ είναι το Στρατηγικό Σχέδιο, με ορίζοντα δεκαετίας, που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και επιλογή παρεμβάσεων και έργων στον αστικό ιστό του Δήμου, με γνώμονα την εξασφάλιση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης. Το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές, λειτουργικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης. Αναλυτικές πληροφορίες για τα επιμέρους στάδια και την εξέλιξη της εκπόνησης του Σχεδίου θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://svak-philothei-psychiko.com.

Σε συνέχεια της διαδικασίας του ΣΒΑΚ ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Ανάδοχο, προχωρά στον Β΄ Κύκλο Διαβούλευσης. Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν τα εναλλακτικά σενάρια παρέμβασης και τα προτεινόμενα μέτρα για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στον Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού.

Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία του COVID-19 και ο Β΄ Κύκλος Διαβούλευσης πραγματοποιείται μέσω θεματικών τηλεδιασκέψεων:

Στην πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 27/11/2020 και ώρα 12:00πμ, είχαν κληθεί να συμμετάσχουν εμπλεκόμενοι φορείς διακυβέρνησης, τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές, φορείς μεταφορικού έργου, εκπρόσωποι των όμορων δήμων, φορείς εκπαίδευσης, φορείς άμεσης επέμβασης και διασφάλισης της ασφάλειας και της υγείας, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας.

Στη δεύτερη θεματική τηλεδιάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 8/12/2020 και ώρα 17:00μμ, καλούνται να συμμετέχουν φορείς πολιτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων, ενώσεις ποδηλατιστών και πεζών, φορείς που εκπροσωπούν ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς επίσης και πολίτες των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.

Η τηλεδιάσκεψη, με προβλεπόμενη διάρκεια 2 – 2,5 ώρες, θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετέχετε παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε σχετικό αίτημα στα e-mail: eleni.triantafyllopou@lever.grm.solomou@0177.syzefxis.gov.gr, ώστε σας σταλεί σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος και αναλυτικές οδηγίες.

“Η ενεργός συμμετοχή σας είναι μεγάλης σημασίας για να μπορέσει ο Δήμος μας να δημιουργήσει ένα λειτουργικό Σχέδιο που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο αποτελεσματικά και υπεύθυνα.

Γίνετε κι εσείς σύμμαχοι στην προσπάθεια του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού!”

Show More

Related Articles

Back to top button