ΚόσμοςΕιδήσεις

Οργή στην Αλβανία για την εν ψυχρώ δολοφονία 25χρονου που παραβίασε τα μέτρα του covid-19!

Η αλβανική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ έναν 25χρονο που κυκλοφορούσε εκτός του σπιτιού του πέραν του επιτρεπτού ωραρίου κυκλοφορίας λόγω των μέτρων για covid-19 και φέρεται να μην υπάκουσε σε εντολή αστυνομικών για έλεγχο και έτρεξε να διαφύγει. Σύμφωνα με την εκδοχή του ίδιου του αστυνομικού η οποία αμφισβητείται από την οικογένεια του νεαρού, ο 25χρονος, είχε παραβιάσει τα μέτρα καραντίνας και κινούταν «ύποπτα», ενώ σε επανειλημμένες εκκλήσεις να σταματήσει δεν υπάκουσε, με τον αστυνομικό να τον πυροβολεί δύο φορές. Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού, ενώ πολίτες στα Τίρανα στην κεντρική πλατεία Σκεντέρμπει, έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένας 25χρονος πολίτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε εν ψυχρώ από έναν αστυνομικό στην Αλβανία, τη Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο νεαρός κινούταν παρά την απαγόρευση μετακινήσεων, ενώ παράκουσε επανειλημμένα τις εντολές του αστυνομικού να σταματήσει. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του 25χρονου.

Σύμφωνα με το euronews ο 25χρονος Κλοντιάν Ράσα δολοφονήθηκε, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι του, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θείος του Κ. Ράσα, είπε ότι ο νεαρός δεν είχε κανένα όπλο μαζί του και είχε φύγει από το σπίτι του για να πάει να πάρει καφέ. Επίσης υποστήριξε ότι ο ανιψιός του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα, για να διαπιστωθεί ακριβώς τι συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη της οικογένειας του Κλοντιάν Ράσα αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του αστυνομικού αναφορικά με τα γεγονότα και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση όπου η αστυνομία καταφεύγει σε αδικαιολόγητη θανατηφόρα βία κατά των πολιτών.

Η δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν, ως τραγικό επιστέγασμα στην όλη υπόθεση, έλαβε χώρα ανήμερα της Εθνικής Ημέρας Νεολαίας.

Διαδηλώσεις για να παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν χθες στους δρόμους διαδηλώνοντας βουβοί, κρατώντας κεριά και αψηφώντας το λοκντάουν, ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα.

Όπως μετέδωσε το «Associated Press» μερικές εκατοντάδες Αλβανοί πολίτες, παρά τα μέτρα καραντίνας λόγω της πανδημίας, προχώρησαν σε διαμαρτυρία απαιτώντας τη παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Τίρανα και τη Τετάρτη, σε μια διαμαρτυρία με έντονους συμβολισμούς, βάζοντας φωτιά και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr
Show More

Related Articles

Back to top button