ΚηφισιάΔήμοιΝέαΕιδήσεις

Δήμος Κηφισιάς: Δημιουργείται ομάδα υποστήριξης πενθούντων γονέων

Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς προχωρά στη δημιουργία ομάδας υποστήριξης πενθούντων γονέων «Για τον Χρήστο», μετά από πρόταση της κ. Μυρτούς Πισπινή, η οποία έχει βιώσει την απώλεια.

Η εν λόγω ομάδα θα ξεκινήσει τις συναντήσεις της τον Απρίλιο στη Βίλα Κώστα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο email pispini.m@gmail.com, ή τηλεφωνικώς στο 6982 123554 (11:00- 13:00 και 21:00-23:00).

Η κ. Μυρτώ Πισπινή, η οποία έχει βιώσει την απώλεια του γιου της, σημειώνει για την ομάδα υποστήριξης πενθούντων γονέων «Για τον Χρήστο».

«Το Πένθος δε χρειάζεται θεραπεία, δεν είναι πάθηση (όσο και αν έχει απίστευτο ψυχικό βάρος και ενίοτε σοβαρά σωματικά συμπτώματα).

Το Πένθος χρειάζεται υποστήριξη, επικοινωνία, μοίρασμα, αποδοχή, κατανόηση.

Το Πένθος χρειάζεται χρόνο.

Το Πένθος χρειάζεται ΑΓΑΠΗ.

Πριν από λίγο καιρό χάσαμε τον γιο μας, τον Χρήστο, 27 ετών. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες αναζήτησα ομάδες πενθούντων. Αν έβρισκα, ήμουν διατεθειμένη ακόμα και να μετακομίσω σε άλλη πόλη προκειμένου να πάρω την υποστήριξη που είχα ανάγκη. Είχα ανάγκη να κοιτάξω στα μάτια και να αγκαλιάσω ανθρώπους με τον ίδιο πόνο. Ήξερα βαθιά μέσα μου πως μόνο έτσι θα μπορούσα να ανασάνω ξανά. Μόνο έτσι θα μαλάκωνε η αβάσταχτη μοναξιά.

Όμως τέτοιες ομάδες δεν υπάρχουν πουθενά. Πουθενά στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό υπάρχουν.

Άρχισα λοιπόν να παρατηρώ πώς λειτουργούν αυτές οι ομάδες και ποιο είναι το αντίκτυπό τους στους πενθούντες. Άκουσα πολλές μαρτυρίες για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Σιγουρεύτηκα πόσο το ένστικτό μου με οδηγούσε σωστά. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω μια τέτοια ομάδα. Μια τέτοια συμμαχία, όπως μου αρέσει να την αποκαλώ.

Επικοινώνησα με τον Γιώργο Θωμάκο, τον δήμαρχο της Κηφισιάς, που ήταν και φίλος του γιου μας και του μίλησα για αυτήν μου την ανάγκη. Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες και τον ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστώ επίσης μέσα από την καρδιά μου τη Ζέτη Κασιμάτη, την Κατερίνα Καραλή και τη Φλώρα Μυρσαλιώτου. Χωρίς τη δική τους βοήθεια δε θα είχαμε φτάσει σήμερα εδώ.

Η ομάδα υποστήριξης πενθούντων γονέων θα ξεκινήσει τον Απρίλιο. Είθε να γίνει μια ζεστή αγκαλιά για όλους μας».

Show More

Related Articles

Back to top button