ΔήμοιΗράκλειοΕιδήσεις

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση καταγραφής των ζημιών στον Δήμο Ηρακλείου

Επόμενο βήμα οι αιτήσεις αποζημίωσης

Τις αυτοψίες καταγραφής των ζημιών, που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος ο οποίος χτύπησε την περασμένη Τρίτη την πόλη, ολοκλήρωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα μεικτά κλιμάκια μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας πέρασαν από όλους τους δρόμους που «σάρωσε» ο ανεμοστρόβιλος ανταποκρινόμενοι στις 1000 περίπου αιτήσεις για αυτοψία, τις οποίες κατέθεσαν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να καταγράψουν σε μια πρώτη φάση την κατάσταση κτιρίων και υποδομής.

Σε επόμενο βήμα, οι πληγέντες θα κληθούν να υποβάλλουν την ατομική τους αίτηση αποζημίωσης για την κάθε ιδιοκτησία, (ημερομηνίες και διαδικασία θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση) προκειμένου να κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία και κρατικούς φορείς από όπου θα εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις.

Μετά την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αίτημα του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διεκδικήσει την προκαταβολή μέρους των αποζημιώσεων από τα Υπουργεία Εσωτερικών Υποδομών και Ανάπτυξης, όπως και ελάφρυνση για τα χρέη των πληγέντων από το Υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Τραπεζών.

Show More

Related Articles

Back to top button